10 faktų apie naująjį "Barcelona" trenerį Q. Setieną

"Barcelona" po šiek tiek daugiau nei 2,5 metų turi naują trenerį – atleistą Ernesto Valverde šioje pozicijoje keičia 61-erių metų ispanas Quique Setienas.

Q. Setienas nėra labai garsus futbolo pasaulyje, tačiau Ispanijos futbolo mylėtojams ši pavardė yra puikiai pažįstama. Savotišku futbolo romantiku laikomas ispanas sieks ne tik pagerinti "Barcelona" rezultatus, bet ir grąžinti komandą prie savo žaidimo ištakų.

Oficiali "Barcelona" svetainė paskelbė 10 įdomių faktų, kuriuos apie Q. Setieną turi žinoti kiekvienas komandos gerbėjas.


1. Quique Setienas savo pirmuosius futbolo žingsnius padėjo paplūdimyje – jis net atstovavo nacionalinei paplūdimio futbolo rinktinei.

2. Jis savo gimtajame Santandare yra geriau žinomas kaip "El Maestro". Q. Setienas dėl savo nuopelnų yra idealizuojamas "Racing" klube. Kaip futbolininkas "Racing" klube jis iš viso praleido 12 metų, dar vienerius – kaip treneris. 2001-02 m. sezone jam pavyko komandą išvesti į "La Liga" pirmenybes.

3. Q. Setienas tapo trečiuoju "Barcelona" treneriu, kilusiu iš Kantabrijos regiono. Prieš tai klube iš šio regiono dirbo Enrique Orizaola (1961 m.) ir Laureano Ruizas (1976 m.).

4. Per savo futbolininko karjerą ispanas prieš "Barceloną" žaidė 22 kartus, iškovojo penkias pergales, tiek pat sykių sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo 12 kartų. Saugo pozicijoje rungtyniavęs Q. Setienas prieš katalonus pelnė du įvarčius.

5. Kaip treneris Q. Setienas prieš "Barceloną" varžėsi septynis kartus – per tą laiką pasiekta viena pergalė ir patirti šeši pralaimėjimai. Vienintelė pergalė (4-3) buvo pasiekta praėjusį sezoną, kai "Barca" po ilgos pertraukos buvo nugalėta savo stadione.

6. Per savo trenerio karjerą jis yra dirigavęs šešiems klubams – "Racing Santander", "Poli Ejido", "Logrones", "Lugo", "Las Palmas" ir "Real Betis". Jis taip pat trumpai yra treniravęs Pusiaujo Gvinėjos rinktinę.

7. Viename iš savo vizitų "Camp Nou" stadione Sergio Busquetsas jam įteikė savo marškinėlius, ant kurių parašė: "Specialiai tau, Quique, už tavo meilę ir atsidavimą futbolui, kurį tu supranti."

8. Su Q. Setienu yra dirbę aštuoni buvę ir esami "Barcelona" atstovai – Marcas Bartra, Wilfridas Kaptoumas, Christianas Tello, Antonio Sanabria, Sergio Araujo, Alena Halilovičius, Kevinas-Prince'as Boatengas ir šią vasarą iš "Real Betis" į "Barcą" atvykęs Junioras Firpo.

9. Q. Setienas dirbdamas Ispanijoje niekada negailėjo pagyrų "Barcelona" ir Lionelio Messi atžvilgiu. Po įspūdingo L. Messi pasirodymo "Benito Villamarin" stadione, strategas jį įvardijo kaip geriausią žaidėją futbolo istorijoje.

10. Viena iš didžiausių Q. Setieno aistrų, neliečiant futbolo, yra šachmatai. Jam yra tekę varžytis su buvusiais pasaulio čempionais – Anatolijumi Karpovu ir Gary Jasparovu.