12-ojo A lygos turo anonsas: derbiai ir antrasis lyderių susidūrimas

Antradienį ir trečiadienį bus sužaistos intriguojančios Lietuvos futbolo A lygos 12-ojo turo rungtynės.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Palanga“. Gegužės 21 dieną 18 val. Klaipėda, Klaipėdos miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2

Antrajame šio sezono Pajūrio derbyje susitiks turnyro lentelės kaimynai – vieni išsiskiria blogiausiu puolimu, o kiti prasčiausia gynyba.

Atlantiečiai penktadienį Vilniuje kaip reikiant gavo į kaulus, tačiau pastaruoju metu dvikovose su tiesioginiais varžovais demonstruoja solidesnį žaidimą. Vyr. treneris Viktoras Dobrecovas artėjančiam mačui pataupė svarbų ir tris geltonas korteles turintį saugą Akinjide Idowu, taip pat nedaug tą kartą LFF stadione rungtyniavo Darvydas Šernas bei Vytautas Lukša. Be to, „Atlantas“ turėjo viena diena daugiau poilsio bei sieks atsirevanšuoti už pirmame rate patirtą nesėkmę. Vis dėlto pozityviai neįkvepia puolimo statistika: Klaipėdos klubas per pastarąsias penkerias rungtynes yra džiaugęsis vos vienu įvarčiu.

„Palanga“ praėjusiame ture pralaimėjo „Riteriams“ ir be taškų liko jau ketvirtose rungtynėse iš eilės. Kita vertus, pralaimėtose rungtynėse palangiškiai sužaidė ne vieną sėkmingą atkarpą ir sugebėjo sykį išlyginti rezultatą. Komandos sudėtyje vėl pasirodė pakankamai sėkmingai iki tol rungtyniavęs rusas Ivanas Baklanovas bei vienas komandos lyderių estas Sergejus Mošnikovas, tačiau komandos gynyba ir toliau yra kiaura kaip rėtis. „Palanga“ dar nė sykio šiame sezone neišsaugojo „sausų“ vartų ir per 11 rungtynių praleido net 32 įvarčius.

Vilniaus „Riteriai“ – „Panevėžys“. Gegužės 21 dieną 20 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1

Antradienio vakare sostinės susigrums gegužės mėnesį savo žaidimo kreivę į viršų pakėlusios vienuolikės.

Savotiškas „Riterių“ renesansas ir toliau tęsiasi. Sostinės klubas savo kraityje turi 18 taškų bei tris pergales iš eilės, o nuo trečioje vietoje žengiančio „Kauno Žalgirio“ yra atsiliekama vos tašku. „Riterių“ puolimas tapo labiau įvairesnis, gynyba – labiau užtikrinta. Atrodytų, kad Aurelijaus Skarbaliaus kariauna yra laikytina akivaizdžia artėjančio susitikimo favorite, tačiau taip nėra. Būtent pirmojo rato susitikime su „Panevėžiu“ vilniečiai turėjo išmokti pamoką, kad net ir dviejų įvarčių pranašumas tampa trapus, kai per anksti atsitrauki į gynybą bei patiki pergale.

Panevėžiečiai per pastarąsias ketverias rungtynes iškovojo 5 taškus, tačiau visi jie buvo pasiekti rungtyniaujant savo mieste. Vis dėlto pagerėjusį „Panevėžio“ žaidimą puikiai iliustruoja ir du pastarieji pralaimėjimai, kai minimaliais rezultatais 1:2 buvo nusileista abiem čempionato lyderiams. Aukštaitijos klubas, tikėtina, jog demonstruos dar geresnį žaidimą – praėjusiame ture komandoje debiutavo Rokas Stanulevičius, kuris siekia atsitiesti po jį kamavusių traumų. Realu, jog saugas rungtyniaus ir prieš savo buvusią ekipą, kadangi prieš išvykdamas į Izraelį R. Stanulevičius atstovavo būtent tuometiniams „Trakams“.

„Kauno Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 22 dieną 18 val. Kaunas, SM „Tauro“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0

Antrasis Kauno derbis bus žaidžiamas ant natūralios vejos – pirmą kartą „Kauno Žalgiris“ varžovus priims SM „Tauro“ stadione.

Prieš įžanginį Laikinosios sostinės ekipų mūšį geresnėje situacijoje buvo „Stumbras“, tačiau šiuo metu situacija yra pasikeitusi. Dabar „Kauno Žalgiris“ žengia trečias ir varžovą iš to paties miesto lenkia 4 taškais. Žalgiriečiai neiškovojo pergalės Panevėžyje, bet prastesnio žaidimo nedemonstravo. Gegužės mėnesį vis dar nėra pasižymėjęs rezultatyviausias komandos žaidėjas Joao Figueiredo, kuris pirmame sezono derbyje realizuotu 11 metrų baudiniu padovanojo pergalę savo ekipai. Vis dėlto „Kauno Žalgiris“ šį sezoną pasižymi įvairiu puolimu – Tomas Mikuckis tapo dešimtuoju žalgiriečiu, kuris pasiuntė kamuolį į oponentų vartų tinklą.

Kitą Kauno komandą pastaruoju metu kamuoja žaidybinės problemos. „Stumbras“ turi labai rimtų bėdų su progų realizacija, be to, ekipos vartininkas Rodrigo Josviaki kartais taip grubiai suklysta, jog klubas atsitiesti tampa nepajėgus. Visgi jaunos ekipos trenerių štabas liko patenkintas vienuolikės žaidimu akistatoje su čempionais. „Stumbras“ mače su „Sūduva“ iki vartininko klaidos kovojo apylygiai, taip pat po antro praleisto įvarčio nepalūžo ir sukūrė daug progų prie varžovų vartų. Joao Luiso Martinso kariaunai atėjo pats tinkamiausias metas reabilituotis – atsirevanšuoti už skaudų pralaimėjimą pirmame tarpusavio mače bei priartėti prie prizininkų trejeto.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 22 dieną 20 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 0:1

12-ojo turo kovas užbaigs tikra puošmena – antroji šio sezono lyderių akistata.

Šešios pergalės iš eilės – su tokiu pasiekimu į kovą su „Žalgiriu“ stoja čempionato lyderiai. Marijampolės klubo stovykloje netrūksta gerų tendencijų: Ivanas Kardumas žaidžia puikiai, gynėjai – įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais prisideda prie komandos atakų, saugai taip pat rungtyniauja sėkmingai, o puolimo lyderis Tosaintas Rickettsas vėl pajuto įvarčių skonį. T. Rickettsas sieks reabilituotis po blankaus mačo Vilniuje – tada kanadietis priminė savo paties šešėlį, be to, prarado kamuolį aikštės viduryje ir netrukus sekusios varžovų atakos metu buvo pelnytas pergalingas įvartis. „Sūduva“ per pastarąsias trejas A lygos rungtynes namuose vilniečių taip ir neįveikė, galbūt dabar atėjo tas kartas?

„Žalgiris“ efektingai sutriuškino „Atlantą“ ir grįžo į pergalingą ritmą, tačiau turnyro lentelėje 2 taškais atsilieka nuo „Sūduvos“. Vilniečiams daugiau pozityvumo turėtų įpūsti ne tik Donovano Slijngardo bei Ertono Fejzullahu pelnyti debiutiniai įvarčiai, o pastarųjų kovų su čempionais tendencijos. Nuo 2018 metų sezono starto vilniečiai tarpusavio mačuose žaidžia gerokai pranašiau bei, net ir žaisdami varžovų teritorijoje, išsiveža 3 taškus. Lyginant su pirmosiomis tarpusavio rungtynėmis, „Žalgiriui“ nepadės tada puikiai aikštės viduryje rungtyniavęs Victoras Perezas. Vis dėlto ispano pozicijoje šiuo metu rungtyniaujantis Domantas Šimkus tokiuose mačuose nepasimeta – būtent šio žaidėjo puikus įvartis padovanojo „Žalgiriui“ pergalę pastarosiose ekipų rungtynėse „Arvi“ arenoje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...