15-metis "Celtic" talentas pasirašė savo pirmąjį profesionalo kontraktą

Kas daugeliui paauglių yra tik svajonė, 15-mečiui Glazgo "Celtic" klubo talentui Karamoko Dembele tapo realybe.

Daug žadantis futbolininkas iš Anglijos pirmadienį pasirašė savo pirmąjį profesionalą kontraktą su "Celtic". Ši sutartis įpareigojo žaidėją likti Glazgo komandos gretose iki 2021 metų.

K. Dembele pasaulinėje žiniasklaidoje nuskambėjo po to, kai dar būdamas 13 metų debiutavo "Celtic" U-20 komandos gretose. Tarp jo ir kitų šioje komandoje rungtyniavusių žaidėjų buvo septynių metų skirtumas.

"Pradėti profesionalo karjerą "Celtic" klube man reiškia labai daug", - oficialiai klubo svetainei sakė talentingas saugas. - Čia atvykau būdamas labai jauno amžiaus. Po to, ką dėl manęs padarė visa šeima, aš labai džiaugiuosi, kad galiu leisti jiems didžiuotis manimi".

N. Dembele gimė Londone. Atvykęs į Škotiją, jis atstovavo šios šalies jaunimo komandai, tačiau 2016 metais debiutavo ir Anglijos U-15 rinktinėje. Jaunasis talentas gali rinktis atstovauti ir Dramblio Kaulo Krantui, iš kur yra kilę jo tėvai.

Prie "Celtic" klubo akademijos jis prisijungė 2013 metais.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">An early <a href="https://twitter.com/hashtag/Christmas?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Christmas</a> present for you, Celts! <a href="https://twitter.com/hashtag/KaramokoSigns?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#KaramokoSigns</a>  <a href="https://t.co/hKU4slMjPQ">pic.twitter.com/hKU4slMjPQ</a></p>&mdash; Celtic Football Club (@CelticFC) <a href="https://twitter.com/CelticFC/status/1077191274925568000?ref_src=twsrc%5Etfw">December 24, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>