A. Conte: laiku atlikti taktiniai sprendimai pakeitė mūsų sezoną

Su Londono "Chelsea" klubu Anglijos "Premier" lygos čempionų titulą užsitikrinęs Antonio Conte įsitikinęs, kad trijų centro gynėjų išsidėstymas būtent ir atnešė komandai pirmenybių trofėjų.

Vakar įvykusiame "Premier" lygos 37-ajame ture "Chelsea" po vėlyvo Michy Batshuayi įvarčio iškovojo pergalę ir užsitikrino "Premier" lygos auksą. "Mėlynieji" po kiek sudėtingos sezono pradžios antroje pusėje tapo visiškai dominuojanti jėga Anglijos pirmenybėse ir buvo pasiekę net 13 pergalių iš eilės.

Sezono pradžioje A. Conte žaidė su įprastu keturių gynėjų išsidėstymu, tačiau po keletos prastų rungtynių strategas nusprendė naudoti savo mėgstamą trijų centro gynėjų taktiką (3-4-3).

"Manau, kad priimti sprendimai dėl taktinio išsidėstymo pakeitė mūsų sezoną", - spaudos konferencijoje sakė A. Conte. - Prieš šiuos pasikeitimus mes neturėjome balanso savo žaidime".

"Po pralaimėjimų "Liverpool" ir "Arsenal" klubams nusprendžiau pakeisti žaidimo taktiką. Daug galvoti nereikėjo, nes žinojau, kad komandoje yra žaidėjų, kurie yra puikiai sutverti 3-4-3 schemai", - tęsė A. Conte.

"Didžiuojuosi savo komanda, kuri šį sezoną pasiekė labai daug. Norėčiau kiekvienam asmeniškai padėkoti už atsidavimą nuo pat pirmos darbo dienos klube. Jie parodė, kad turi tinkamą požiūrį, didelę kantrybę ir norą kažką šį sezoną įrodyti.

Dabar, kai pagaliau užsitikrinome čempionų titulą, turime būti labai laimingi ir patenkinti savo sezonu", - pridūrė italas.

"Chelsea" komandai dar šį sezoną "Premier" lygoje liks sužaisti rungtynes su "Watford" ir "Sunderland" klubais.