A. Fergusonas: "Arsenal" prie Wengero nebeprogresuoja

Seras Alexas Fergusonas mano, jog pastaraisiais sezonais Londono "Arsenal", vadovaujamas trenerio Arsene'o Wengero, visiškai netobulėja. Vis dėlto, anot škoto, jam tinkamos pamainos nėra.

Nepaisant pastaruosius du sezonus iškovotos FA taurės, "kanonieriai" nelaimi "Premier" lygos jau nuo 2004-ųjų, o šiemet labai realu, jog su UEFA Čempionų lyga jiems teks atsisveikinti jau po grupių etapo.

Klubo sirgalių požiūris į strategą yra dvejopas - dalis reikalauja prancūzą atleisti, o kita dalis juo pasitiki ir mano, kad sėkmingas pasirodymas taurės turnyruose yra žingsnis į priekį.

"Jeigu "Manchester United" nebūtų progresavęs po 1994-ųjų, kai iškovojo dublį ar po 1999-ųjų, kai iškovojo treble, galbūt būčiau turėjęs tokių pačių problemų, su kokiomis Arsene'as susiduria dabar", - ESPN pasakojo Fergusonas.

"Jis laikosi savo filosofijos, principų, kuriais tiki."

"Visgi, žinote, kuo jie galėtų pakeisti Arsene'ą Wengerą? Ką jie gali rasti geresnio?"

"Būtent todėl jie jo ir neatleido."

Taip pat buvęs "raudonųjų velnių" strategas pridūrė, jog nėra jokių duomenų, įrodančių, kad trenerių atleidinėjimas atneša rezultatų. Tuo pačiu škotas paskatino klubų vadovus suteikti specialistams daugiau laiko.