A. Herrera pergalę Europos lygoje skyrė teroro aukoms

Naudingiausias UEFA Europos lygos finalo žaidėjas Anderis Herrera vakar iškovotą trofėjų paskyrė Mančesteryje įvykdyto teroro išpuolio aukoms.

"Manchester United" užsitikrino kelialapį į Čempionų lygą rezultatu 2-0 įveikdami Amsterdamo "Ajax", tačiau pasiruošimas šioms rungtynėms buvo aptemdytas tragedijos.

Pirmadienio vakarą Arianos Grandes koncerte nugriaudėjo sprogimas, kurio metu žuvo 22 žmonės, o iš viso nukentėjo daugiau nei 100.

"Mes esame labai laimingi, europinio trofėjaus kiekvieną dieną nelaimi. Pralaimėjau finalą prieš ketverius metus. Noriu paskirti šį trofėjų aukoms", - kalbėjo Herrera.

"Pasaulyje norime taikos, pagarbos. Mes esame niekas, tik futbolininkai, tačiau turime auditoriją, tad noriu visus paskatinti kartu dirbti dėl normalaus pasaulio."

"Tai nutiko Mančesteryje, bet mes turime būti vieningas pasaulis, jog kovotume dėl taikos. Jokių atakų, daugiau nieko panašaus, prašau."

"Vakar (antradienį - red. past.) ryte mes buvome pasibaisėję, buvo labai labai liūdna, nes, kai pagalvoji apie gyvenimą ir futbolą, neturi jokio pasirinkimo."

"Vakar treniruotis buvo sunku, mums buvo tikrai labai labai sunku. Treneris mums pasakė, kad vienintelis dalykas, kurį galime padaryti, tai laimėti dėl jų - tai mes ir padarėme. Tai yra tik futbolo rungtynės, tik trofėjus, tačiau jeigu su šiuo vienu procentu galime padėti ar paremti juos, mums to užtenka."

Pergalę prieš "Ajax" "Man United" futbolininkams garantavo Paulio Pogba ir Henrikho Mkhitaryano įvarčiai.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">C H A M P I O N S  What a season, three titles! Thanks to our fans for being behind us every single game  <a href="https://t.co/CJNC7nZ79k">pic.twitter.com/CJNC7nZ79k</a></p>&mdash; Ander Herrera (@AnderHerrera) <a href="https://twitter.com/AnderHerrera/status/867516022949064714">May 24, 2017</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>