A lyga: "Banga" subyrėjo antrajame kėlinyje (VIDEO)

Klaipėdos „Atlantas“ neketina atsilikti nuo potencialių prizininkų ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės. Uostamiesčio klubas „SMScredit.lt A lygos“ XXI-ojo turo dvikovoje įveikė Gargždų „Bangą“ 3:1 (0:0). Gargždiškiai jau antrą sykį iš eilės antrame kėlinyje atrodė tiesiog pasibaisėtinai bei praleido net tris įvarčius į savo vartus.

Pirmame kėlinyje buvo tik keli dėmesio verti pavojingi epizodai. 13-ąją minutę „Bangos“ gynėjas prasižengė baudos aikštelėje ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Prie žymos stojo gana patikimas šios procedūros specialistas – Marius Papšys. Tačiau visų sirgalių nuostabai saugas įsigudrino net nepataikyti į vartus bei neišnaudoti šios auksinės progos.

Kėlinio viduryje savo meistriškumą buvo priverstas demonstruoti „Atlanto“ debiutantas Edvinas Gertmonas. Buvęs Tauragės „Tauro“ vartininkas užtikrintai susitvarkė su stipriu tolimu smūgiu ir kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Prieš pat pertrauką dėkingoje padėtyje atsidūręs Maksimas Maksimovas savo galimybe nepasinaudojo ir į vartus nepataikė.

Kurį laiką antrame kėlinyje klaipėdiečiai žaidė taip pat vangiai, tačiau atlikus keitimus reikalai pajudėjo teigiama linkme. Būtent šie Konstantino Sarsanijos sprendimai buvo vieni iš esminių raktų padėjusių atrakinti „Bangos“ gynybą.

Vos tik po keitimo aikštėje pasirodęs Ovidijus Verbickas atliko perdavimą iš kairiojo krašto taip pat dar kojų nespėjusiam apšilti Evaldui Razuliui, kuris 59-ąją minutę išvedė savo komandą į priekį. Ne visai sėkmingai šiame epizode sužaidė tiek gynėjai, leidę laisvai iš arti smūgiuoti puolėjui, tiek vartininkas.

70-ąją minutę „Atlantas“ rezultatą padvigubino. Po pakelto kampinio ne visai sėkmingai sužaidus gynėjams ir vartų sargui Šarūnui Jurevičiui pasižymėjo Edgaras Žarskis. Gynėjas atsidūrė laiku tinkamoje vietoje ir akrobatišku šuoliu pasinaudojo varžovų dovanėle.

„Banga“ ir toliau atrodė bedantė. Sergijus Ševčiukas buvo vienintelis sukėlęs pavojų baudos aikštelėje, tačiau daugiau svečiai niekuo pasigirti negalėjo. Netgi sezono metu ilgą laiką patikimai žaidusi gargždiškių gynyba buvo kiaura kaip rėtis.

Puikus to pavyzdys įvyko 87-ąją minutę – Valerijus Makijevas šalia savo baudos aikštelės padovanojo kamuolį varžovams, o šie savo šanso nepraleido. M.Papšys įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą O.Verbickui, kuris tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Tačiau 89-ąją minutę „Bangos“ gerbėjai pamatė tai, ko jau nematė jau labai seniai - savo komandos pelnytą įvartį. Arturas Sirykas atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten aukštai pašokęs V.Makijevas reabilitavosi už grubią klaidą ir sušvelnino rezultatą.

Klaipėdos „Atlantas“ – Gargždų „Banga“ 3:1 (0:0)  

„Atlantas“: E.Gertmonas, R.Baravykas, A.Jemelinas, A.Jokšas, E.Žarskis, G.Žukauskas, A.Bartkus, D.Navikas (57 min. O.Verbickas), M.Papšys, R.Krušnauskas (57 min. E.Razulis), M.Maksimovas (71 min. D.Virkšas).

„Banga“: Š.Jurevičius, D.Arlauskis, M.Bitinas (63 min. A.Verbetchi), A.Epifanovas, K.Urbaitis (46 min. M.Stirbys), A.Butkus, E.Drąsutis, V.Makijevas, S.Ševčiukas, E.Zagurskas (67 min. D.Pačkauskas), A.Sirykas.

Įvarčiai: M.Papšys (nerealizavo 11 metrų baudinio – 13), E.Razulis (59), E.Žarskis (70), O.Verbickas (87) ; V.Makijevas (89).

Geltonos kortelės: E.Žarskis (37), A.Jokšas (48) ; D.Pačkauskas (90+1).