A lyga: "Ekranas" pralaimėjo "Žalgiriui", bet pelnė įvartį (VIDEO)

Žalgiriečiai iškovojo trečiąją pergalę iš eilės ir dar labiau atitrūko nuo persekiotojų. „SMScredit.lt A lygos“ XXIII-iojo turo akistatoje vilniečiai svečiuose įveikė Panevėžio „Ekraną“ 3:1 (2:1). Ekraniečiai patyrė aštuntąjį pralaimėjimą ir turnyro lentelėje žengia šeštoje pozicijoje.

Šeimininkai didelį dėmesį skyrė savo vartų saugumui, tačiau nevengdavo ilgiau palaikyti kamuolį bei ieškoti kelių link varžovų vartų. Visgi 13-ąją minutę po aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto Linas Pilibaitis techniškai perkėlė Evaną Aleksandrovą-Ridley ir išvedė savo komandą į priekį.

17-ąją minutę „Ekranas“ netikėtai greitai sugebėjo rezultatą išlyginti. Elivelto prasiveržė kairiuoju kraštu ir smūgiavo į vartus, jo bandymą atrėmė Armantas Vitkauskas, bet laiku tinkamoje vietoje atsidūręs Tomas Salamanavičius iš arti pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. Vilniečiai prieš tai „sausus" vartus išsaugojo net penkiuose mačuose iš eilės. 

Pelnę įvartį ekraniečiai didelį dėmesį skyrė savo vartų saugumui, „Žalgiriui“ labai sunkiai sekėsi prasibrauti pro šeimininkų gynėjų tankumyną. Tačiau 36-ąją minutę žalgiriečiams pavyko vėl išsiveržti į priekį. Šeimininkams nepavyko išmušti kamuolio toliau nuo savo vartų, o tuo pasinaudojęs Serge‘as Nyuiadzi stipriu smūgiu kaire koja pelnė įvartį. Kamuolys atsimušė nuo skersinio ir krito vartų liniją.

Kėlinio pabaigoje savo meistriškumą buvo priverstas demonstruoti A.Vitkauskas. Vartininkas sugavo tiek T.Salamanavičiaus, tiek Martyno Dūdos smūgiuotus kamuolius.

Po pertraukos vilniečiai apipylė šeimininkus šaltu dušu. 52-ąją minutę Mantas Kuklys sulaukė perdavimo šalia baudos aikštelės ir tiksliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą padvigubino rezultatą. Netrukus S.Nyuiadzi ir vėl pasižymėjo, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Kiek vėliau M.Kuklys dar kartą buvo arti tikslo – saugo smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

Nors ekraniečiai ir stengėsi sušvelninti rezultatą, tačiau jaunųjų futbolininkų bandymai suregzti aštrias atakas atsimušdavo į labiau patyrusių „Žalgirio“ gynėjų sieną. Iškilus būtinybei su savo užduotimis užtikrintai susitvarkydavo ir A.Vitkauskas.

Geras rungtynes sužaidęs brazilas Elivelto rungtynių pabaigoje galėjo įkvėpti komandą paskutiniam šturmui bei sušvelninti rezultatą, bet jo bandymą atrėmė svečių vartų sargas. 

Panevėžio „Ekranas“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:3 (1:2)  

„Ekranas“: E.Aleksandrov-Ridley, E. da Silva Campos, P.Daukša, M.Dūda, D.Norvilas, D.Petrauskas (88 min. J.Skinderis), T.Salamanavičius, Mandinho (64 min. G.Vasiliauskas), R.Stanulevičius (55 min. E.Tamulevičius), Sim.Urbys, Elivelto.

“Žalgiris”: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, D.Šemberas (59 min. P.Janušauskas), R.Radavičius, S.Kerla, E.Vaitkūnas, M.Kuklys, L.Pilibaitis (46 min. A.Velička), J.Wilkas, A.Žulpa, S.Nyuiadzi (73 min. V.Šilėnas).

Įvarčiai: L.Pilibaitis (13), S.Nyuiadzi (36), M.Kuklys (52) ; T.Salamanavičius (17).

Geltonos kortelės: S.Kerla (15), D.Šemberas (38), A.Žulpa (70), J.Wilkas (73) ; Mandinho (45), T.Salamanavičius (83).