A lyga: "Šiaulių" komandos krachas ir Jonavos sugrįžimas po 27-erių metų pertraukos

Iki naujojo Lietuvos aukščiausiosios futbolo lygos sezono pradžios lieka mėnuo. Komandos vis dar rikiuoja savo gretas ir ruošiasi artėjančiam sezonui.

Artėjančiame A lygos čempionate dalyvaus septynios vietą lygoje išsaugojusios ekipos: Vilniaus „Žalgiris“, „Trakai“, Klaipėdos „Atlantas“, Marijampolės „Sūduva“, Kauno „Kauno Žalgiris“ (buvęs „Spyris“), Utenos „Utenis“, Kauno „Stumbras“, o taip pat sportiniu principu vietą išsikovoję Pirmosios lygos čempionai – Jonavos „Lietavos“ futbolininkai, kurie tarp stipriausiųjų rungtyniaus po 27-erių metų pertraukos.

„Šiaulių“ komandos vadovai informavo Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lygos Prezidentą Deividą Šemberą, kad dėl neaiškios finansinės padėties, ekipa nedalyvaus 2016 metų A lygos čempionate. Taip pat klubas supranta, jog tokiu atveju praranda vietą aukščiausiame šalies divizione.

„Dar kartą noriu pabrėžti, kad pagrindinės A lygos vertybės – skaidrumas, pagarba ir pasitikėjimas. „Šiaulių“ klubo vadovų išsakyta pozicija yra aiški ir mes ją palaikome. Gaila, kad A lyga netenka dar vieno ilgą laiką joje rungtyniavusio klubo, tačiau gerbiu tokį sprendimą.

Gerai, kai žmonės laiku supranta savo problemas ir sugeba realiai įvertinti susidariusią situaciją bei pasitraukti garbingai, tuo pačiu nesukeliant didesnių problemų ateityje tiek kitiems klubams, tiek ir mums, kaip A lygos organizatoriams“, – sakė D. Šemberas.

Kaip buvo skelbta anksčiau, 2016 metų A lygos čempionate aštuonios komandos sužais keturis ratus, po kurių šešias pirmąsias vietas užėmusios komandos tarpusavyje kovos papildomame rate.

Paskutiniąją vietą užėmusi komanda paliks aukščiausiąjį divizioną ir ją pakeis Pirmosios lygos pirmenybių nugalėtojai. Tuo tarpu septintoji A lygos komanda žais pereinamąsias rungtynes su Pirmosios lygos antrosios vietos laimėtojais.

A lygos sezono atidarymo rungtynės numatytos kovo 2-ąją dieną.

Visus A lygos susitikimus galėsite stebėti tiesiogiai per „Futbolo.TV“.