A lyga: "Sūduva" iškovojo pirmąją pergalę savo žiūrovų akivaizdoje (VIDEO)

Pirmąją pergalę savų žiūrovų akivaizdoje iškovojo Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai, kurie penktajame „SMScredit.lt A lygos“ ture 3:1 (1:0) palaužė „Klaipėdos granito“ ekipos pasipriešinimą. Suvalkijos komanda iškovojo trečiąją pergalę bei nutraukė dviejų nelaimėtų rungtynių seriją.

Šeimininkai ryžtingai pradėjo rungtynes ir akivaizdžiai perėmė kamuolio kontrolę. Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniams kartais pavykdavo surengti pavienes atakas, tačiau iš tolimų smūgių ir standartinių padėčių naudos išpešti nepavyko.

Vis dėlto 14 minutę gana patikimai besigynę svečiai privalėjo traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Ant vejos atsidūrė Jegoras Potapovas, tačiau žaidimas buvo tęsiamas toliau. Marko Živkovičius perdavė kamuolį iš dešiniojo krašto, o visiškai laisvas Tomas Radzinevičius be vargo atliko puolėjui įprastą užduotį. Baudos aikštelės viduryje atsivėrė plyšys, kurio niekas nespėjo pasaugoti.

Netrukus aktyviai rungtyniavęs serbas pasižymėjo ir iš neigiamos pusės. M.Živkovičius grubiai prasižengė prieš Mindaugą Strauką, kuris buvo išneštas iš aikštės ir netrukus pakeistas.

Sūduviečiai rezgė pavojingas atakas dešiniuoju kraštu, o jų smaigalyje atsidurdavo ne tik T.Radzinevičius. Būtent po savalaikio puolėjo perdavimo Karolis Chvedukas smūgiavo galva, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į Tadą Simaitį. Vartininkas antruoju bandymu susitvarkė ir išgelbėjo komandą nuo antrojo įvarčio.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/LzEHH2Ygrns" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Netrukus apie save priminė Marius Papšys. Dešiniajame krašte rungtyniavęs saugas suklaidino varžovą, bet futbolininko iš 18 metrų smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į Džiugą Bartkų.

Visgi po pertraukos svečiams pavyko kiek netikėtai smogti aikštėje dominavusiems marijampoliečiams. Baudos aikštelėje kamuolys palankiai atšoko Deividui Lukošiui, kuriam 48 minutę beliko tik pataikyti į tuščius vartus.

Aleksandras Veselinovičius ėmėsi permainų ir gana greitai į kovą metė buvusį „Klaipėdos granito“ lyderį Ernestą Veliulį.

Po labai gražiai įžaisto kampinio progą turėjo šeimininkų gynėjas Maximiliano Ugge, tačiau italas iš dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.

Netrukus puikią galimybę nutildyti šeimininkų gerbėjus turėjo Karolis Laukžemis. Granitietis pabėgo nuo varžovo ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, smūgiavo tiesiai į D.Bartkų.

Neišnaudoję dėkingos situacijos svečiai buvo nubausti. Po dviejų puikių atakų skirtingais kraštais šeimininkams pavyko persverti bei įtvirtinti rezultatą. 70 minutę T.Radzinevičius atliko dublį, o 73 minutę – tiksliai vienu lietimu smūgiavo K.Chvedukas. Netrukus atakos smaigalyje atsidūrė tas pats Lietuvos rinktinės saugas, bet smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į T.Simaitį.

Savo progą turėjo ir K.Laukžemis, tačiau nuo kovingai žaidusio futbolininko atakos pavyko apsiginti vartininkui, o į pagalbą atskubėjęs gynėjas galutinai neutralizavo pavojų. Rungtynių pabaigoje „Sūduvos“ žaidėjai neskubėjo, o klaipėdiečiams varžovų vartų šturmo surengti nepavyko. 

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...