A lyga: "Sūduva" pažemino šiauliečius (VIDEO)

Kaip ir keliuose pastaruosiuose mačuose, taip ir „SMScredit.lt A lygos“ 33-iajame ture „Šiaulių“ ekipa varžovams priešinosi tik kėlinį. Dėl bronzos medalių kovojantys Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai po pertraukos įjungė aukštesnę pavarą ir atseikėjo varžovams penkis įvarčius – 5:0 (0:0).

Marijampoliečiai iškovojo 20-ą pergalę sezone ir nuo ketvirtoje vietoje žengiančio Klaipėdos „Atlanto“ atitrūko trimis taškais, o dublį įforminęs Tomas Radzinevičius snaiperių klasifikacijoje vėl penkiais įvarčiais pabėgo nuo „Trakų“ puolėjo Davido Aršakiano.

Vos tik nuaidėjus teisėjo švilpukui, prie svečių vartų pasipylė atakų škvalas. „Šiaulių“ gynybos linijai teko itin daug darbo, su kuriuo jaunieji futbolininkai susitvarkydavo beveik be klaidų.

12-ą minutę Deiviui Kančelskiui teko atlikti priverstinį keitimą, kai po susidūrimo su varžovu susižeidė buvęs „Sūduvos“ atstovas ir dabartinis Saulės miesto klubo puolėjas Edvardas Tamulevičius.

Visgi net ir be grėsmingiausios jėgos puolime likę svečiai kartas nuo karto aštriai kontratakavo. Viename iš išpuolių Aleksejus Godinas privertė Džiugą Bartkų atmušti kamuolį, kurio pakartotiniu bandymu vos į vartus nenukreipė Justas Petravičius. Šiauliečio smūgį blokavo „Sūduvos“ gynėjas.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/ZN6jXc7SR9o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aleksandro Veselinovičiaus kariauna dažnai bandydavo laimę smūgiais iš toli, o kartais šeimininkams tiesiog nesisekdavo. Bene geriausia proga priklausė Karoliui Laukžemiui, stipriai smūgiavusiam į artimą vartų kampą ir privertusiam Povilą Valinčių nukreipti kamuolį už galinės linijos.

Antrame kėlinyje marijampoliečiai nebuvo linkę juokauti ir tuoj pat įsitvirtino „Šiaulių“ aikštės pusėje. Nors po Armino Vaskelos smūgio komandą išgelbėjo vartininkas, tačiau P. Valinčius buvo bejėgis 55-ą minutę, kai iš arti tiksliai kamuolį į vartus pasiuntė Nerminas Jamakas.

Po praleisto įvarčio „Sūduvai“ atsirišo rankos, savo ruožtu, svečiai palūžo ir aikštėje leido dominuoti šeimininkams, kurie savo sirgalius palepino dar keturiais tiksliais smūgiais.

60-ą bei 61-ą minutę pasižymėjo Marius Šoblinskas ir T. Radzinevičius, pasinaudoję tiksliais komandos draugų perdavimais. Marijampolės klubo atakų lyderis 71-ą minutę realizavo ir 11 metrų baudinį, kurį uždirbo Vaidas Slavickas.

Galutinai „Šiaulių“ „Titaniką“ 79-ą minutę paskandino V. Slavickas, galingai spyręs į artimą vartų kampą, kai gražios atakos metu jam efektingai kamuolį perdavė T. Radzinevičius.

Per likusį laiką idealiose situacijose nuo šeimininkų dar keletą sykių buvo nusisukusi sėkmė, o bedantį puolimą parodę šiauliečiai tik laukė dvikovos pabaigos. Paskutinio švilpuko komandos sulaukė žaisdamos mažumoje: 85-ą minutę antrą geltoną kortelę užsidirbo Dovydas Medžiaušis, o Ernestas Veliulis susitikimo nebaigė dėl traumos.

„Šiauliai“ dar turi tris bandymus aplenkti Pakruojo „Kruoją“ – bent viename iš likusių mačų yra reikalinga pergalė. 

Turnyrinė lentelė: