A lyga: "Trakai" išbrido iš nesėkmių liūno (VIDEO)

Virmantas Lemežis vyriausiojo trenerio poste debiutavo pergalingai, o „Trakai“ nutraukė keturių pralaimėjimų seriją. „SMScredit.lt A lygos“ XXXIV-ojo turo akistatoje trakiškiai sutriuškino 6-ąją vietą turnyro lentelėje užimantį Panevėžio „Ekraną“ – 5:1 (3:1). Iškovoję 17-ąją pergalę „Trakų“ futbolininkai sugrįžo į 3-iąją poziciją ir lenkia tiek pat taškų surinkusį Klaipėdos „Atlantą“ dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų.

„Trakai“ mačą pradėjo aktyviai ir siekė pelnyti greitą įvartį. Teigiamą emocijų pliūpsnį savo sirgaliams šeimininkai suteikė 8-ąją minutę – po puikaus Tado Labuko perdavimo vienu lietimu Jurijus Mamajevas įbėgo į baudos aikštelę ir stipriu smūgiu į artimąjį vartų kampą tiesiog sušaudė Marių Suvaizdį.

Senosios sostinės riteriai ir toliau spaudė varžovus. Rezultatyvų perdavimą atlikęs T.Labukas per trumpą atkarpą neišnaudojo dviejų puikių progų pasižymėti, tačiau ko nepadarė buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas, tą padarė jo komandos draugas. 25-ąją minutę tikslaus perdavimo sulaukęs ir nuo varžovo pabėgęs Lukas Kochanauskas užtikrintai nuginklavo ekraniečių vartininką.

Svečiai per pirmąjį dvikovos pusvalandį atsakė tik pavieniais išpuoliais. Vienos atakos metu Simonas Urbys smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, tačiau kamuolys buvo smūgiuotas gana silpnai, tad vartų sargui Pauliui Grybauskui problemų neiškilo.

Visgi 33-iąją minutę progas švaistęs T.Labukas pasiekė savo. Puolėjas privertė Roką Stanulevičių baudos aikštelėje prasižengti, o po to stojęs prie 11 metrų žymos susitvarkė su baudinio procedūra.

<iframe width="500" height="323" src="//www.youtube.com/embed/2uar4qL0odo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tačiau netrukus ekranietis ištaisė savo klaidą. 35-ąją minutę R.Stanulevičius ne pirmą sykį įrodė, jog turi „smagią“ koją – panevėžietis labai tolimu baudos smūgiu sušvelnino rezultatą pelnydamas labai gražų įvartį.

Po pertraukos svečiai rungtyniavo šiek tiek kovingiau ir ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingų atakų nesukūrė. Nors 51-ąją minutę T.Labukas nepergudravo M.Suvaizdžio, bet netrukus tą pavyko padaryti L.Kochanauskui. 56-ąją minutę buvęs „Ekrano“ futbolininkas nuostabiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą atliko dublį.

Sulaukę skaudaus dūrio svečiai kiek prarado ūpą ir visiškai atidavė iniciatyvą varžovams, tuo „Trakų“ futbolininkai pasinaudojo 69-ąją minutę. Povilas Malinauskas atliko reidą dešiniuoju kraštu bei perdavė kamuolį link T.Labuko, o pabėgęs nuo varžovo patyręs puolėjas šį kartą neklydo ir tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Paskutinės minutės buvo tik formalumas. Nors „Ekrano“ jaunieji žaidėjai stengėsi sušvelninti rezultatą, tačiau šeimininkai patikimai gynėsi ir nesuteikė varžovams jokių vilčių. Savo ruožtu V.Lemežis į aikštę išleido rečiau rungtyniaujančius futbolininkus, o jie ekraniečių vartų saugumui taip pat didelio pavojaus nesukėlė.  

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...