A lyga vėl liko be vadovo

Nuo šių metų sezono A lygos prezidento pareigas užėmęs Rytis Davidovičius paliko šį postą.

Apie savo atsistatydinimą R. Davidovičius pranešė ketvirtadienį vykusiame Lietuvos futbolo A lygos valdybos posėdyje.

Pateikiame R. Davidovičiaus mintis, lėmusias pasitraukti iš anksčiau užimtų pareigų.

„Priėmiau sprendimą atsisakyti užimamų pareigų A lygoje. Priežastis yra viena ir esminė – tai laiko trūkumas. A lyga tai tarsi nedidelis startuolis, kurį reikia vystyti pasiraitojus rankoves ir neskaičiuojant valandų. Potencialo labai daug. Prisidėjus ir darbams LFF Vykdomajame komitete, darant pokyčius jame, laiko poreikis futbolui dar išaugo.

Kelis mėnesius sukandęs dantis dar dirbau, bet priėjau tašką, kai jau reikia pasirinkti sritis, kam skirti laiko, o ko atsisakyti. Turiu pripažinti, kad privalau palaukti kokius 15–20 metų, kol užaugs vaikai, sukaupsiu pakankamai kapitalo leisiančio gyventi iš dividendų, kad galėčiau pilnai nerti į panašią sritį. Savo sprendimą pristačiau ketvirtadienį A lygos Valdyboje, esu pasirengęs esant poreikiui dirbti iki lapkričio–gruodžio mėnesio, kol pilnai užbaigsiu pradėtus darbus ir perduosiu estafetę naujajam A lygos vadovui.

Iš esmės, esu labai dėkingas futbolui už tokią nerealią galimybę prisidėti prie jo. Įsitikinau, kad A lyga yra viena stipriausių sričių Lietuvos futbole. Ne veltui mūsų klubų rezultatai yra vieni sparčiausiai augančių visoje Europoje. Dirbdamas su klubų akcininkais, vadovais labai daug ko išmokau.

Žinoma, labai daug ir negatyvo aplink Lietuvos futbolą, taip, jo yra. Tačiau akivaizdu, kad potencialas yra didelis, tik reikia tikslingai dirbti. Su klubais esame apsitarę ir ilgalaikes Lietuvos futbolo vystymo gaires, kaip ir ką reiktų daryti, kurias sritis stiprinti. Ketinu per kelis likusius mėnesius ties jomis dirbti, išbaigti ir pristatyti Vykdomajame komitete.

Dešimt metų mūsų futbolo rezultatai važiavo žemyn, tad dabar svarbu tą kreivę pasukti į viršų ir nepabijoti išsikelti labai konkretų mums visiems tikslą – Lietuva turi patekti į 2028 metų Europos čempionatą. Tada aiškius žingsnius, vesiančius jo link. Visa tai turint prieš save, reikia mobilizuotis ir dirbti, dirbti, dirbti. Tą įsidiegėme regbyje, tas turi būti ir futbole.“

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...