A lygoje - naujas lyderis: "Sūduva" nepaliko vilčių "Žalgiriui" (VIDEO)

14 valandą Lietuvos šalies pirmenybėse įvyko intriguojanti akistata tarp dviejų A lygos lyderių.

Į čempionų titulą šį sezoną rimtai nusitaikiusi Marijampolės "Sūduva" namuose priėmė daugkartinius šalies čempionus Vilniaus "Žalgirio" futbolininkus.

Tai buvo ketvirtojo rato paskutinės rungtynės - iki pirmenybių pabaigos liks sužaisti tik penkias rungtynes. Nesustabdoma "Sūduva" patiesė šalies čempionus rezultatu 3-0 ir tapo naujaisiais turnyrinės lentelės lyderiais.

Pirmasis įvartis krito 8-ąją minutę - nuo varžovų gynėjų atitrūkęs Karolis Laukžemis nestipriu, bet tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė marijampoliečius į priekį.

Visą likusį rungtynių laiką aikštėje vyko apylygė kova, tačiau pačioje pabaigoje "Sūduva" parodė šaltą charakterį - 86-ąją minutę Josipas Tadičius pasiuntė antrą vinį į "Žalgirio" vartus, o po keturių minučių jau vilniečiai buvo priversti po to pačio J. Tadičiaus tikslaus smūgio trečią kartą šiose rungtynėse traukti kamuolį iš savo vartų.

"Sūduva" po pergalės pakilo į pirmąją vietą ir dabar turi tašku daugiau nei "Žalgiris". Kitą savaitę A lygoje prasidės paskutinis penktasis ratas, kuriame tarpusavyje po vienerias rungtynes sužais 1-6 vietas užėmė klubai.

Kitos šiandien įvykusios rungtynės baigėsi "Trakų", "Jonavos" ir "Utenio" pergalėmis.

Rezultatas:

"Sūduva" 3 - 0 "Žalgiris"
8' [1 - 0] K. Laukžemis
86' [2 - 0] J. Tadič
90' [3 - 0] J. Tadič


Turnyrinė lentelė: