A lygoje nežais "Ekranas", "Banga" ir "Dainava"

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A ir I lygos klubų licencijavimo sezonas baigėsi. Pirmadienį vykusiame Apeliaciniame licencijavimo komiteto posėdyje apsvarsčius apeliacijas licencijuotų klubų skaičius A lygoje padidėjo iki 10, I lygoje - iki 13. Abejose lygose dalyvausiančių komandų skaičių tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.

Po apeliacijų - dar 5 A lygos licencijos

Siekiantys gauti A ir I lygos licencijas klubai turėjo pateikti teisinę, jaunimo ugdymo, personalo, infrastruktūros ir finansinius kriterijus pagrindžiančią dokumentaciją. Ją įvertinus, prieš savaitę A lygos licencijas gavo 5 klubai - Klaipėdos „Atlantas", Marijampolės „Sūduva", Utenos „Utenis", Kauno „Spyris" ir Pakruojo „Kruoja".

Po apeliacijų licencijos suteiktos dar 5 klubams: Vilniaus „Žalgiriui", „Klaipėdos granitui", „Trakams", „Šiauliams" ir Kauno „Stumbrui".

Papildomą dokumentaciją teikė Alytaus „Dainava", tačiau klubui licencija nesuteikta dėl neįgyvendintų personalo, sporto ir infrastruktūros kriterijų. Gargždų „Banga" ir Panevėžio „Ekranas" apeliacijų ir papildomos medžiagos neteikė, todėl sprendimas neišduoti licencijų liko galioti.

„Šių metų metų licencijavimo sezonas ir kai kurių A lygos klubų senbuvių negautos licencijos bei sudėtinga finansinė situacija parodo, jog dar ne visų klubų valdymo pamokos yra išmoktos. Planuodami savo veiklą klubai turėtų atsargiau rinktis investuotojus ir atsakingiau įvertinti savo finansines galimybes", - sakė LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Klubai, kurie gavo A lygos licencijas, galės siekti UEFA licencijų. Dokumentų teikimas vyks iki balandžio 5 dienos.

I lygoje - 13 licencijuotų ekipų

I lygos licencijavimo proceso pirmajame sprendimų etape licencijos suteiktos 4 klubams: Jonavos „Lietavai", Kėdainių „Nevėžiui", „Šilutei" ir Kazlų Rūdos „Šilui".

Po apeliacijų licencijas gavo dar 9 klubai: Vilniaus MRU, Vilniaus „Žalgirietis", Tauragės „Tauras", Radviliškio „Lokomotyvas", „Palanga", Kretingos „Minija", F.B.K „Kaunas", Kelmės „Kražantė" ir Telšių „Džiugas".

Pagal I lygos kriterijus taip pat įvertinta Alytaus „Dainava" licencijos negavo dėl neįgyvendinto infrastruktūros kriterijaus. Praėjusį sezoną I lygoje rungtyniavusi Panevėžio „Baltija" licencijavimo procese nedalyvavo.

Sankcijos ir alternatyvus stadionai

Dviems iš penkių A lygos licencijas po apeliacijų gavusių klubų - „Šiauliams" ir „Klaipėdos granitui" - LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas paliko galioti žaidėjų registracijos draudimo sankcijas. Sankcijos nebetaikomos „Žalgiriui", „Trakams" ir „Kruojai". I lygoje naujų žaidėjų negalės registruoti „Tauro" klubas.

Suteikdamas licencijas, Apeliacinis licencijavimo komitetas taip pat nustatė stadionų naudojimo sąlygas trims I lygos klubams.

„Palangos" klubas turės naudoti alternatyvų stadioną tol, kol Palangos miesto stadione vyksta renovacijos darbai.
Alternatyvius stadionus turės naudoti ir Kelmės „Kražantė" bei Telšių „Džiugas". Į savo namų stadionus galės grįžti, kai įrengs juose bent 200 vietų žiūrovams. Tačiau šis skaičius galios tik pereinamuoju laikotarpiu po patekimo į aukštesnę lygą.  „Džiugas" taip pat turės atlikti persirengimo patalpų renovaciją.

2015 metų sezono A ir I lygų dalyvių skaičių pagal licencijavimo ir sportinius rezultatus vasario 11-ąją tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.

A lygos sezono pradžia numatyta vasario 28-ąją, I lygos - balandžio pradžioje.