A lygos apžvalga: atkarpa, duobė ir Panevėžio žiūrovai

Lietuvos futbolo A lygos 11-ojo turo susitikime buvo pelnytas vienas iš greičiausių čempionato įvarčių.

Atkarpa. Vilniaus „Žalgiris“ sugrįžo į pergalių kelią ir 3:0 sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“, visus įvarčius pelnydamas nuo 38 iki 45 minutės. Kalbėdamas apie labai nesėkmingą pirmojo kėlinio pabaigą, uostamiesčio ekipos strategas Viktoras Dobrecovas teigė, jog panašiu tempu įvarčiai yra pelnomi ledo ritulyje.

Džiaugsmas. Šiame sezone įvarčių sąskaitą A lygoje atidarė Rolandas Baravykas, o 11-ajame ture tą padarė Donovanas Slijngardas. Nuo 2015 metų „Žalgirio“ garbę ginančiam gynėjui reikėjo 112 mačų, kad pagaliau pasiųstų kamuolį į vartų tinklą. Iš dabar rungtyniaujančių aikštės žaidėjų galima išskirti „Palangos“ atstovą Justą Raziūną, kuris per 117 susitikimų Lietuvos čempionate vis dar nėra pelnęs įvarčio.

Gynėjai. Paskutinėje turnyro lentelės vietoje esantis „Panevėžys“ per pastarąsias ketverias rungtynes pralaimėjo vos kartą – šį sykį buvo sužaista lygiosiomis 1:1 su „Kauno Žalgiriu“. Čempionato debiutantams įvartį pelnė Pavelas Krukas, o Kauno klube efektingu smūgiu išsiskyrė kitas gynėjas – Tomas Mikuckis.

Žiūrovai. Sirgaliai į „Panevėžio“ rungtynes renkasi gausiai, nepaisant to, kad komanda pergalėmis dažnai nelepina. Dvikovą su „Kauno Žalgiriu“ „Aukštaitijos“ stadione stebėjo 1100 žmonių – tiek pat, kiek ir Marijampolės „Sūduvos“ susitikimą su Kauno „Stumbru“. Šiame sezone į „Panevėžio“ rungtynes vidutiniškai susirenka 712 žiūrovų, „Žalgirio“ – 733, „Sūduvos“ – 1180.

Sugrįžimas. 11-ojo turo rungtynėse „Panevėžio“ klube debiutavo saugas Rokas Stanulevičius. Galingu smūgiu pasižymintis futbolininkas tuometiniams „Trakams“ atstovavo 2015 metais, o vėliau sugrįžo į gimtinę. R. Stanulevičius rungtyniavo 32 minutes ir buvo arti pergalingo įvarčio – saugo galva smūgiuotas kamuolys skriejo arti tikslo.

Rekordas. Vilniaus „Riterių“ kapitonas Valdemaras Borovskis atliko gražų smūgį, po kurio kamuolys „Palangos“ vartų tinkle suspurdėjo 33-iąją sekundę. Tai buvo greičiausias šiame sezone pelnytas įvartis. Šiame dešimtmetyje buvo pelnyti du dar greitesni įvarčiai. 2014 metų akistatos tarp „Šiaulių“ ir Gargždų „Bangos“ 32-ąją sekundę įvarčiu džiaugėsi Rokas Gedminas, o 2011 metais Pakruojo „Kruojos“ atstovas Povilas Krasnovskis „Klaipėdos“ vartininką nuginklavo vos 20-ąją sekundę.

Džiaugsmas. Nors „Riteriams“ nepavyko trečią kartą iš eilės išlaikyti vartų „sausų“, tačiau vilniečiai vėl džiaugėsi pergale – 3:1 buvo įveikta „Palanga“. Sostinės klubo strategas Aurelijus Skarbalius liko patenkintas savo treniruojamų futbolininkų parodytu charakteriu: „Džiugu, kad buvome komanda. Matėsi, kad visi norėjo laimėti, padėti vienas kitam. Veikėme kaip kolektyvas, kuris įjungęs penktą pavarą pasiekė pergalę.“

Duobė. Vos 2 taškai ir 2 pelnyti įvarčiai per pastarąsias penkerias rungtynes – tokia „Stumbro“ statistika. Kauniečiai 0:2 pralaimėjo pirmame rate įveiktai „Sūduvai“, tačiau demonstravo gana neblogą žaidimą, ypač – po antro praleisto įvarčio. Atsigriebti „Stumbras“ galės Kauno derbyje, kuris įvyks trečiadienį.

Pasirodymas. „Sūduvos“ sirgaliai pirmą sykį savo akimis galėjo įvertinti Vytauto Andriuškevičiaus žaidimą. Kairiojo krašto gynėjas debiutavo savo žiūrovų akivaizdoje ir sužaidė visas 90 minučių. Solidžiai rungtyniavęs V. Andriuškevičius galėjo pelnyti įvartį, tačiau jo smūgį pirmame kėlinyje atrėmė vartininkas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...