A lygos apžvalga: benefisas, kirtis ir lentelė

Lietuvos futbolo A lygos 23-iajame ture pergales iškovojo trys pirmaujantys čempionato klubai.

1:17. Tokiu bendru rezultatu Klaipėdos „Atlantas“ šiemet pralaimėjo ketverias rungtynes Marijampolės „Sūduvai“. Po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos į Lietuvos čempionato kovas grįžę marijampoliečiai išvykoje 4:0 sutriuškino uostamiesčio futbolininkus, pergalingą pamatą pasiklodami jau pirmame kėlinyje, kurio metu pelnė 3 įvarčius.

Benefisas. „Sūduvos“ saugas Paulius Golubickas sužaidė vienerias iš geriausių savo rungtynių A lygoje. 20-metis futbolininkas Klaipėdoje per vieną kėlinį pelnė 2 įvarčius bei atliko rezultatyvų perdavimą. Tokiu būdu P. Golubickas šiame sezone yra pasižymėjęs 6 kartus ir 5 sykius asistavo komandos draugams. Tarp Lietuvos futbolininkų ši statistika yra pati geriausia: arčiausiai „Sūduvos“ saugo – Vilniaus „Riterių“ atstovas Donatas Kazlauskas, pelnęs 6 įvarčius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

Kirtis. Vilniaus „Žalgiris“ pastarosiose rungtynėse iškovojo pergalę didžiausiu šiame sezone rezultatu, net 5:0 nepalikdami vilčių ilgą laiką nepralaimėjusiam „Panevėžiui“. Vilniaus klubą vėl į priekį vedė Tomislavas Kišas, kuris įmušė 2 įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą. Per pastarąsias ketverias rungtynes kroatas kamuolį į varžovų vartų tinklą siuntė 7 kartus bei net 5 sykius asistavo komandos draugams.

Pripažinimas. Triuškinamą pralaimėjimą „Žalgiriui“ „Panevėžio“ strategas Aleksandras Kurtijanas įvertino teigiamai. Anot jo, panevėžiečiai buvo pernelyg užrietę nosį. „Šias rungtynes reikėtų žiūrėti kaip gražią futbolo pamoką, o iš kitos pusės – kaip futbolo žaisti nereikia. Toks pralaimėjimas buvo laiku: kai taip gerai pradėjome antrą pusę, kai kurie futbolininkai pagalvojo, kad jie labai labai stiprūs. Tokios rungtynės tapo labai svarbia pamoka“, – pasakojo futbolo specialistas iš Moldovos.

Nutraukė. „Palangos“ nerealizuotų baudinių serija prasitęsė, bet tuo pačiu ir nutrūko akistatoje su „Kauno Žalgiriu“. Prie Andrejaus Jakovlevo ir Sergejaus Mošnikovo prisijungė kroatas Josipas Jurjevičius, kurio smūgį atrėmė Martynas Matuzas. Vis dėlto antrame kėlinyje Yao N'Gorano spirtas kamuolys pataikė į Lino Pilibaičio ranką, o uždirbtą baudinį realizavo pats futbolininkas iš Dramblio Kaulo Kranto.

Prabilo. Per pirmąsias dvejas rungtynes savo šansais nepasinaudojęs „Kauno Žalgirio“ puolėjas Deivydas Matulevičius svarbiu metu pranešė apie save. Pirmuoju įvarčiu 30-metis futbolininkas išlygino rezultatą pirmame kėlinyje, o dvikovos pabaigoje antru tiksliu smūgiu padovanojo savo komandai svarbią pergalę prieš „Palangą“ – 3:2.

Lentelė. Abu čempionato lyderiai iškovojo pergales, tad „Žalgiris“ ir toliau pirmauja 7 taškais, tačiau „Sūduva“ yra sužaidusi trejomis rungtynėmis mažiau. „Kauno Žalgiris“ taip pat išlaikė trečią poziciją, vienu taškus lenkdamas techninę pergalę prieš Kauno „Stumbrą“ įsirašiusius ir vieną akistatą atsargoje turinčius „Riterius“.

Taurė. Trys čempionato klubai šią savaitę sužais pusfinalio rungtynes „SHARP LFF taurės“ varžybose. „Sūduva“ ir „Žalgiris“ Marijampolėje susitiks antradienį, o trečiadienį „Palanga“ vyks į Gargždus, kur susigrums su vietos „Banga“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...