A lygos turo anonsas: sezono finiše - kova dėl bronzos

Vilniaus "Žalgiris" - Gargždų "Banga". Lapkričio 29 dieną 12 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 2:1, 1:0, 5:1.

Baigiantis pirmajam pirmenybių ratui šių komandų dvikova buvo lyderių akistata. Dabar situacija kitokia: Vilniaus futbolininkai jau seniai apgynė čempionų titulą, Gargždų - beviltiškai priešpaskutiniai. "Žalgiris" praėjus vos valandai po rungtynių švęs su sirgaliais, kuriems žada konkursų, prizų ir padėkos už ištikimybę akciją.

Rungtynės prasidės keliomis valandomis anksčiau nei visos kitos, nors įprasta, kad tokioje situacijoje visos komandos spiria kamuolį vienu metu. Šįsyk tvarkaraštis susidėliojo taip, kad abu LFF stadione žaidžiantys klubai sezoną baigia namie, o kadangi "Žalgirio" ir "Bangos" galutinės pozicijos visiškai aiškios, nuspręsta, jog nieko neatsitiks, jei šios komandos sužais anksčiau.

Dėl kortelių "Bangai" šįkart neatstovaus vienas svarbiausių gynėjų Aleksejus Jepifanovas. Į "Žalgirio" vartus, matyt, teks stoti pagrindiniam vartininkui Armantui Vitkauskui, nes jo dubleris Aivaras Bražinskas praėjusiame "SMScredit.lt A lygos" čempionato ture buvo pašalintas iš aikštės. Individualių tikslų gali turėti nebent "Žalgirio" žaidėjas Linas Pilibaitis - rezultatyvios rungtynės jam gali padėti pavyti Niko Tokičių iš "Šiaulių" ir užkopti į lygos snaiperių sąrašo viršūnę.

Klaipėdos "Atlantas" - Pakruojo "Kruoja". Lapkričio 29 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Iki šiol čempionate - 1:1, 1:3, 1:4.

Šiose rungtynėse Trakai už "Kruoją" turbūt sirgs labiau nei Pakruojis, kuriam komanda šventę jau sukūrė anksčiau laiko laimėdama pirmenybių sidabrą. Trakiškiams, iš kurių rankų gyvybiškai svarbi pergalė Pakruojyje praėjusį savaitgalį išslydo paskutinėmis dvikovos akimirkomis, dabar tik padedami "Kruojos" gali iškovoti bronzą.

"Atlantas" į aikštę eis žudyti. Neabejotinai geriausia ketvirtojo rato komanda - 22 taškai iš 24 galimų - pergalės atveju tampa prizininke. Yra ir kitų galimų variantų - "Atlantas" iškovos bronzą, jei "Trakai" neįveiks Alytaus "Dainavos". Bet į kitas rungtynes uostamiesčio futbolininkai, suprantama, nesidairys.

"Normalu, kad favoritu laimėti bronzą visi laiko "Atlantą" - taip susiklostė aplinkybės. Aš net nenoriu žaisti Klaipėdoje - po sunkaus sezono esu labai pavargęs", - kalbėdamas su oficialia "Trakų" interneto svetaine šios komandos gerbėjams daug optimizmo neįkvėpė "Kruojos" kapitonas Ričardas Beniušis.

Marijampolės "Sūduva" - "Klaipėdos granitas". Lapkričio 29 dieną 18 val. Marijampolė, "Arvi" stadiono maniežas. Iki šiol čempionate - 2:0, 5:1, 1:1.

Panašu į tai, kad "Sūduva" antrą sezoną iš eilės lieka ne tik be medalių, bet ir be Europos turnyrų. Blanki viltis dar rusena - laimėję prieš klaipėdiečius, marijampoliečiai galėtų tikėtis tarptautinių varžybų, jei "Trakai" neįveiktų "Dainavos", o LFF taurė kitais metais neatitektų Kauno "Spyriui" arba Kazlų Rūdos "Šilui". Bet derėtų pabrėžti: viltis - labai blanki.

Pergalė Marijampolėje "Klaipėdos granitui" paliktų galimybę iš aštuntosios vietos "SMScredit.lt  lygoje" pakilti į septintąją. Tačiau ir šią aplinkybę kažin ar galėtume laikyti motyvacijos momentu, kuris uždegs uostamiesčio futbolininkų akis.

Juolab kad treneriams Robertui Poškui ir Tomui Ražanauskui teks pamąstyti, kuo kaišyti gynybos spragas. Dėl nuobaudų sezonas jau baigėsi dviem gynėjams - Ryčiui Pilotui ir Donatui Nakrošiui.

"Šiauliai" - Panevėžio "Ekranas". Lapkričio 29 dieną 18 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šio čempionate - 1:3, 2:0, 3:2.

Mažiausiai turnyrinės reikšmės turinčios paskutiniojo turo rungtynės. Galbūt ir todėl "Šiauliai" savo gerbėjus kviečia apsilankyti stadione nemokamai.

Kad ir kaip baigtųsi Aukštaitijos derbis Saulės mieste, "Ekranas" "SMScredit.lt A lygos" turnyro lentelėje lieka šeštas. Sportinio pykčio panevėžiečiams gali pridėti nebent tai, kad jie pralaimėjo ketverias čempionato rungtynes iš eilės, per kurias praleido 15 įvarčių.

"Šiaulius" turnyro lentelėje dar gali aplenkti "Klaipėdos granitas", o komandai šįsyk teks verstis be kortelių prisirinkusių saugų Stjepano Babičiaus ir Tito Vitukyno. Tačiau "Šiaulių" puolimo lyderis N.Tokičius, reikia manyti, eis į aikštę rimtai kovoti - iki didmeistriškos 20 įvarčių ribos jam šį sezoną trūksta vos vieno tikslaus smūgio.

"Trakai" - Alytaus "Dainava". Lapkričio 29 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 7:1, 4:0, 2:0.

Iki šiol per trejas rungtynes senosios sostinės riteriai kamuolį į "Dainavos" vartus siuntė 13 kartų. Beveik neabejotina, kad šis skaičius nėra baigtinis - "Trakai", dairydamiesi į įvykius Klaipėdoje ir galbūt Marijampolėje, pasistengs laimėti negadindami nervų nei sau, nei savo gerbėjams.

"Dainavos" komandoje nežais diskvalifikuotas Marco Bianchi, bet, kad ir kokia būtų sudėtis, alytiškiams bus sunku rasti stimulų kovoti. Čempionato autsaideriams galbūt ypač nesmagu būtų praleisti 12 įvarčių, nes tada jie pakartotų absoliutų lygos sezono antirekordą.

"Trakai" - o taip pastaruoju metu nutikdavo labai retai - neturės nuostolių dėl nuobaudų. Be to, jų žaidimą iš naujos varpinės jau stebės ką tik paskirtas klubo plėtros vadovas - sutartį su trakiškiais šiomis dienomis pasirašęs Valdas Urbonas.

Nerijus Kesminas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...