A lygos turo rinktinėje dominuoja "Stumbro" ir "Trakų" žaidėjai

Pirmojo rato finišo tiesiojoje "Trakams" įveikus šalies čempionus Vilniaus "Žalgirio" futbolininkus, o Kauno "Stumbrui" - vicečempionę Pakruojo "Kruoją", senosios ir laikinosios sostinių klubai į devintojo turo rinktinę pasiuntė po keturis savo atstovus.

Marius Rapalis ("Trakai"). Po dvejų "sausų" rungtynių iš eilės "Trakų" vartininkas šįsyk praleido. Bet jam įmušė tik iš 11 metrų baudinio, kuriuo Deividas Šemberas vos nesudraskė tinklo viršutiniame vartų kampe. Visą kitą laiką M.Rapalis tvirtai kontroliavo situaciją savo vartininko aikštelėje, bei porą kartų gelbėjo "Trakus" po pavojingų vilniečių smūgių. Pasak trakiškių trenerio Valdo Urbono: "Žalgiris" turėjo momentų, mes turėjome sėkmės ir Marių Rapalį".

Deividas Česnauskis ("Trakai"). Šįkart ne toks ryškus varžovų aikštės pusėje kaip ankstesnėse "SMScredit.lt  lygos" dvikovose, bet tai suprantama - visi žaidžia taip, kaip leidžia varžovas, o riterių oponentas šįkart buvo toks, kad stipresnio Lietuvoje nerasi. Tačiau gindamasis kapitonas ne tik rodė pavyzdį spinduliuodamas ramybę kiekvienoje dvikovoje, bet ir kovojo negailėdamas nei savo, nei varžovų kojų.

Rimvydas Sadauskas (Kauno "Stumbras"). Aštuoniolikmetis vidurio gynėjas sužaidė labai brandžias rungtynes kovodamas su "Kruojos" bombonešiu Ričardu Beniušiu, bet tuo jo įtaka rungtynių eigai neapsiribojo. Po R.Sadausko perdavimo iš aikštės gilumos "Stumbras" surezgė ataką, pasibaigusią antruoju kauniečių įvarčiu, mėtė kamuolį į priekį taip, kad buvo sukurta dar pora progų, o dvikovos pabaigoje galėjo įmušti pats - iš "Kruojos" vartininko Martyno Matuzo rankų išsprūdęs kamuolys atsimušė į virpstą.

Linas Klimavičius ("Trakai"). 2:1 laimėtose rungtynėse su "Žalgiriu" naikino viską, ką mėgino kurti Elivelto, Linas Pilibaitis, Vytautas Lukša ir kiti čempionų žaidėjai. Tai, kad vilniečiams pavyko įmušti vos kartą, o progos pasipylė tik paskutinį dvikovos pusvalandį - pirmiausia komandinės "Trakų" gynybos nuopelnas. Bet L.Klimavičiaus įtaka organizuojant šią gynybą jaučiama vis aiškiau.

Mantvydas Eiza ("Stumbras"). Futbolininkas, kurį išskirti irgi leidžia komandinės gynybos sėkmė. Po pergalės 2:0 prieš varžovus iš Pakruojo "Stumbro" treneris Darius Gvildys visų savo gynėjų žaidimą įvertino dešimčia balų su pliusu. Kairiajame krašte žaidęs M.Eiza ne tik gynėsi, bet kartu su saugu Mohamedu Emi Djabrailovu stengėsi regzti kontratakas savo veiklos zonoje bei pirmą kartą pateko į "TOP sport" turo rinktinę.

Nerijus Mačiulis ("Stumbras"). Veteranas ir vėl laikė visas komandos puolimo gijas savo rankose, o pirmajame kėlinyje tiesiog nusiaubė "Kruojos" teritoriją. Po jo perdavimo į baudos aikštelę Vilius Armanavičius sukūrė progą įmušti Deividui Stradalovui, vėliau N.Mačiulis jau pats tam pačiam puolėjui patiekė kamuolį prieš tuščius vartus, o gavęs R.Sadausko perdavimą tik per plauką nepasiuntė kamuolio į tinklą.

Dmitrijus Rekišas (Kauno "Spyris"). Po penkių pralaimėjimų iš eilės kauniečiai iškovojo pergalę - 2:1 įveikė Utenos "Utenį". Sureikšminti pergalingo D.Rekišo įvarčio galbūt neverta - ne tiek įmušė baltarusis, kiek kamuolį į tinklą įsimetė "Utenio" vartininkas Ignas Plūkas. Bet "Spyrio" žaidimas aikštės viduryje ir vėl sukosi aplink D.Rekišą, o po jo superliukso klasės perdavimo rungtynių pabaigoje Jevgenijus Morozas galėjo įmušti trečią įvartį, bet nepataikė į tuščius vartus.

Aleksandras Byčionokas ("Trakai"). Rungtynių metu jo pozicija ir funkcijos keitėsi - antrajame kėlinyje V.Urbonas sutankino gynybą aikštės viduryje, nuleisdamas į saugų grandį puolėją Luką Kochanauską. Iššūkiai baltarusio, prisidėjusio prie komandos vos prieš tris turus, nesutrikdė - pirmajame kėlinyje A.Byčionokas net nekramtęs dvikovoje vienas prieš vieną "suvalgė" varžovų gynėją Semirą Kerlą ir įmušė, o rungtynių pabaigoje po jo smūgio "Žalgirį" gelbėjo vartininkas Armantas Vitkauskas.

Robertas Vėževičius (Klaipėdos "Atlantas"). Marijampolė pamatė įdomią netiesioginę dviejų dešiniųjų saugų dvikovą - varžovų gynybą nuožmiai draskė ir R.Vėževičius, ir Valentinas Baranovskis iš "Sūduvos". Tačiau šiam futbolininkui rungtynės baigėsi gerokai prieš finalinį teisėjo švilpuką, o R.Vėževičiaus agresyvumas galėjo atnešti "Atlantui" pergalę, jei komandos draugai būtų kruopščiau realizavę jo sukurtas progas. Neatnešė. Galutinis rezultatas - 1:1.

Mindaugas Grigaravičius (Utenos "Utenis"). Vieną, pasak trenerio Mindaugo Čepo, kėlinį sužaidę uteniškiai pralaimėjo "Spyriui", bet tos pirmos 45 minutės buvo įspūdingos, o šią atkarpą besąlygiškai dominavusioje Utenos komandoje aktyvumu išsiskyrė M.Grigaravičius. Aišku, prie to, kad "Utenio" saugas pateko į simbolinę komandą, prisidėjo ir svarbi aplinkybė - kiti kairieji saugai šiame ture nespindėjo.

Deividas Stradalovas ("Stumbras"). Įrodė, kad puolėjui nebūtina draskytis aikštėje iki pamėlynavimo - kartais užtenka atsidurti reikiamu metu reikiamoje vietoje. Vos antrą kartą pagrindinėje sudėtyje "SMScredit.lt A lygoje" žaidęs puolėjas dukart įmušė į tuščius vartus, efektyviai įprasmindamas visos komandos pastangas. Nieko panašaus šįkart nepavyko nuveikti nei Andrejui Paniukovui iš "Atlanto", nei Tomui Radzinevičiui iš "Sūduvos", nei Davidui Aršakianui iš "Trakų".

Nerijus Kesminas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...