A lygos turo rinktinėje – Vilniaus ir Kauno komandų dominavimas

Lietuvos futbolo A lyga pristato simbolinę 1-ojo turo vienuolikę, kurioje – keturių komandų atstovai.


Ignas Driomovas (Gargždų „Banga“): Po ilgos pertraukos į Lietuvos čempionato kovas grįžęs gargždiškis yra vienintelis pralaimėjusios komandos atstovas turo rinktinėje. Tai nėra ir nebus dažna praktika, tačiau būtent I. Driomovas surengė ryškiausią pasirodymą vartų stačiakampyje ir puikiu žaidimu prisidėjo prie to, kad intriga čempionų tvirtovėje būtų gyva iki pat paskutinio švilpuko.

Donovanas Slijngardas (Vilniaus „Žalgiris“): 1-ajame ture gerai pasirodė ne vienas kairiojo krašto gynėjas. Solidžiai rungtyniavo sūduvietis Thomasas Salamonas, o „Kauno Žalgirio“ atstovas Jurijus Bušmanas per kelias minutes netgi spėjo pelnyti įvartį. Vis dėlto D. Slijngardas žibėjo visas 90 minučių – buvo puikus abiejose aikštės pusėse ir tik dėkingų progų nerealizavę komandos draugui neleido gynėjui džiaugtis rezultatyviu perdavimu.

Semiras Kerla (Marijampolės „Sūduva“): Čempionai susidūrė su nuožmesniu negu buvo tikėtasi „Bangos“ pasipriešinimu, tad nemažai darbo teko ir gynybos linijai. Ivanas Hladikas ir Aleksandras Živanovičius poroje situacijų turėjo labai daug vargo su Juliumi Kasparavičiumi, vis dėlto, antrame kėlinyje svečių atakuojančius žaidėjus pavyko visiškai pažaboti. Prie to labai prisidėjo visą mačą patikimai žaidęs S. Kerla, padėjęs „Sūduvai“ išvengti nelaukto „Bangos“ antausio.

Rimvydas Sadauskas („Kauno Žalgiris“): Iš pirmo žvilgsnio lygiaverčių oponentų akistatoje pirmu smuiku akivaizdžiai griežė žalgiriečiai. „Kauno Žalgiris“ įvarčio nepraleido, tačiau Rudinilsonui kartais pritrūko šaltakraujiškumo, o Stevenas Thicot porą sykių nespėjo paskui Michaelą Thuique'ą. Savo ruožtu R. Sadauskas sužaidė itin užtikrintai ir buvo vienas geriausių vidurio gynėjų čempionato starte.

Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“): Puikiai akistatoje su Vilniaus „Riteriais“ pasirodė ir 31-erių vilnietis. Dešiniajame gynybos krašte E. Vaitkūnui pavyko prigesinti oponentų lyderį Donatą Kazlauską, užtikrintai žaisti savo aikštės pusėje bei dažnai jungtis į atakas. Labai brandžios žalgiriečio rungtynės.

Richlordas Enninas (Vilniaus „Žalgiris“): Ryškiausiai 1-ajame čempionato ture pasirodė būtent šis legionierius iš Kanados. R. Enninas jau pirmame kėlinyje pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą, o po pertraukos efektingai surado baudos aikštelėje buvusį Mantą Kuklį. Maža to, daugelyje epizodų kanadietis žaidė efektingai, klaidindamas ne po vieną varžovą.

Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“): Puikus saugo sugrįžimas į buvusią komandą. Kiek daugiau nei valandą žaidęs G. Sirgėdas surentė pergalingą pamatą savo ekipai – pirmame kėlinyje rezultatyviai asistavo komandos draugui, o antrame – realizavo savo paties uždirbtą baudinį.

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris“): Pergalingo įvarčio Supertaurėje autorius puikiai rungtyniavo ir akistatoje su „Panevėžiu“. Antro kėlinio pradžioje „Žalgirio“ saugas galingu smūgiu pradėjo oponentų triuškinimą, o kiek vėliau išprovokavo Justino Januševskio pražangą, kuri virto raudona kortele.

Emmanuelis Davidas („Kauno Žalgiris“): Dar vienas labai maloniai nustebinęs naujokas buvo būtent šis futbolininkas iš Nigerijos. E. Davidas pelnė pirmą mačo įvartį, atliko perdavimą, kai G. Sirgėdas išprovokavo varžovo pražangą ir realizavo baudinį bei ne sykį sukūrė dėkingas progas pasižymėti savo komandos draugams.

Josipas Tadičius (Marijampolės „Sūduva“): Čempionams akistatoje su „Banga“ buvo toli gražu ne taip paprasta kurti pavojingas progas. Vis dėlto gargždiškiams stabdyti J. Tadičių sekėsi sunkiai – kroatas atliko porą pavojingų smūgių, tačiau I. Driomovas puikiai gelbėjo savo komandą. Vis dėlto puolėjas tapo pergalingo įvarčio autoriumi, antrame kėlinyje realizuodamas baudinį.

Davidas Ngogas (Vilniaus „Žalgiris“): Antrasis puolėjas 1-ojo turo rinktinėje – tituluotas sostinės klubo naujokas. Prancūzas pasinaudojo R. Ennino sukurta proga ir pats buvo arti rezultatyvaus perdavimo, kai Liviu Antalis sukirto kamuolį į skersinį. Nors antrame kėlinyje D. Ngogas privalėjo pasižymėti dubliu, tačiau tai vienareikšmiškai buvo vienas iš dviejų geriausių turo puolėjų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...