A lygos turo rinktinėje – „Žalgirio“ ir „Palangos“ atstovų desantas

7-ajame Lietuvos futbolo A lygos ture puikiai rungtyniavo Vilniaus „Žalgirio“ ir „Palangos“ futbolininkai, kurių dauguma sudaro simbolinę rinktinę.

Marijanas Čoričius („Palanga“): Panašu, jog du pirmi niūroki kroato pasirodymai A lygoje buvo tik istorija. M. Čoričius solidžiai gynė savo komandos vartus akistatoje su Marijampolės „Sūduva“, o pergalingame susitikime su Kauno „Stumbru“ atrėmė net 7 oponentų smūgius. Ryškiausiai aukščiausias visų laikų čempionato futbolininkas sužibėjo susitikimo pabaigoje, kai efektingai nukreipė kamuolį virš skersinio ir neleido varžovams išlyginti rezultato.

Ivanas Baklanovas („Palanga“): Vienas iš stabiliausiai rungtyniaujančių „Palangos“ žaidėjų vėl sužaidė sėkmingas rungtynes. Rusas aktyviai jungėsi į atakas bei atliko porą aštrių perdavimų į baudos aikštelės vidurį, kuriais nepasinaudojo jo komandos draugai. Būtent I. Baklanovas perėmė kamuolį iš varžovo ir surado Andrejų Miaziną, kuris atliko rezultatyvų perdavimą pirmo įvarčio metu.

Damiras Žutičius (Klaipėdos „Atlantas“): Uostamiesčio ekipa vos antrą sykį šiame sezone nepraleido įvarčio ir prie to svariai prisidėjo šį kartą vidurio gynėju žaidęs D. Žutičius. Kroatas sėkmingai susitvarkė su savo užduotimis, sužaidė užtikrintai ir svarbiu momentu blokavo pavojingą Vilniaus „Riterių“ atakų lyderio Teremo Moffi smūgį iš dėkingos padėties.

Mevlanas Adili (Vilniaus „Žalgiris“): Po trejų rungtynių diskvalifikacijos į A lygos kovas grįžęs futbolininkas surinko net 305 „InStat“ naudingumo balus ir tai yra geriausias pasirodymas tarp gynėjų. Patikimai žaidęs M. Adili laimėjo net 92 proc. dvikovų (11/12) bei perėmė 8 kamuolius. Praleisto įvarčio metu savo komandai padėti niekuo negalėjo.

Vilius Armanavičius (Klaipėdos „Atlantas“): Neįprastoje sau pozicijoje žaidęs „Atlanto“ futbolininkas sėkmingai užlopė susidariusią spragą ir taip pat sulaukė gerų žodžių iš stratego Viktoro Dobrecovo. V. Armanavičius savo aikštės pusėje perėmė 11 kamuolių, o jo greitis leido ne kartą pasaugoti komandos draugus, kai šiuos aplenkdavo varžovas T. Moffi.

Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“): Žalgirietis puikiai aikštės viduryje kompensavo traumą patyrusį ispaną Victorą Perezą. D. Šimkus surinko 300 „InStat“ naudingumo balų ir įspūdingu 98 proc. taiklumu atliko perdavimus (49/50). Be to, saugas laimėjo 71 proc. dvikovų (12/17) ir atliko daug nematomo darbo gynyboje.

Matas Vareika (Vilniaus „Žalgiris“): Savo vietą rinktinėje atrado ir dar vienas jaunas žalgirietis, aktyviu žaidimu išsiskyręs šiame ture tarp kairiojo krašto saugų. Kai kuriuose momentuose M. Vareika pralaimėdavo dvikovas fiziškai stipresniems žaidėjams, tačiau nebijojo imtis iniciatyvos ir atliko rezultatyvų perdavimą pirmojo įvarčio metu.

Eligijus Jankauskas (Marijampolės „Sūduva“): Sezono starte nedaug rungtyniavęs futbolininkas suažidė jau ne pirmą sėkmingą mačą ir atrodo kupinas pasitikėjimo savo jėgomis. Dvikovoje su „Panevėžiu“ E. Jankauskas žaidė labai aštriai, labai dažnai ėjo į dvikovas ir pasižymėjo pirmuoju savo įvarčiu šiame sezone. Vyr. trenerį Vladimirą Čeburiną turėtų tenkinti toks saugo žaidimas, tad jį starto sudėtyje turėtume matyti ir toliau.

Pau Moreris (Vilniaus „Žalgiris“): Geriausias individualus pasirodymas 7-ajame ture ir net 337 surinkti „InStat“ naudingumo balai. P. Moreris puikiai išnaudojo savo progas, abiem smūgiais pelnė 2 įvarčius ir nulėmė savo komandos pergalę prieš „Kauno Žalgirį“. Iš viso ispanas šiame sezone yra pelnęs 3 įvarčius bei atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Idrisas Umajevas („Palanga“): Dar vienerios rungtynės, kai varžovams labai daug problemų kėlė šis puolėjas. Čečėnas pasižymėjo penktuoju tiksliu smūgiu ir svariai prisidėjo prie antro įvarčio, kai išviliojo „Stumbro“ vartininką Rodrigo Josviakį ir pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur savo šansu pasinaudojo Tomas Dombrauskis.

Tomislavas Kišas (Vilniaus „Žalgiris“): Tai nebuvo pačios ryškiausios rezultatyviausio čempionato žaidėjo rungtynės šiame sezone. Vis dėlto esminiuose momentuose T. Kišas sužaidė šaltakraujiškai – atliko puikų rezultatyvų perdavimą antrojo įvarčio metu P. Moreriui ir pats pasižymėjo taikliu smūgiu, kuris įtvirtino „Žalgirio“ pergalę. T. Kišas yra vienintelis futbolininkas, turo rinktinėje atsidūręs ketvirtą kartą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...