A lygos turo rinktinėje žiba trijų pirmaujančių komandų atstovai

Lietuvos futbolo A lyga paskelbė 23-iojo turo rinktinę, kurios pagrindą sudaro Marijampolės „Sūduvos“, Vilniaus „Žalgirio“ bei „Kauno Žalgirio“ futbolininkai.

Martynas Matuzas („Kauno Žalgiris“): Nepaisant to, jog Ivanui Kardumui bei Martinui Berkovecui pavyko išlaikyti „sausus“ vartus, darbo pastarosiose rungtynėse turėjo gana nedaug. Savo ruožtu M. Matuzas pirmojo kėlinio pabaigoje neleido „Palangai“ išsiveržti į priekį – atrėmė baudinį bei palengvino savo komandos užduotis antrame kėlinyje.

Andro Švrljuga (Marijampolės „Sūduva“): Iki pirmo įmušto įvarčio čempionai gana atkakliai kovojo uostamiestyje, tačiau po pirmo kėlinio rungtynių nugalėtojas jau buvo aiškus. Legionierius iš Kroatijos dar sykį užtikrintai rungtyniavo savo aikštės pusėje, be to, atliko rezultatyvų perdavimą. Iš viso A. Švrljuga savo komandos draugams šiame sezone asistavo 6 kartus.

Semiras Kerla (Marijampolės „Sūduva“): Futbolininkas iš Bosnijos ir Hercegovinos žaidžia bene geriausią karjeros sezoną. Dvikovoje su Klaipėdos „Atlantu“ S. Kerla pasižymėjo trečią sykį šiame sezone, o rezultatyvią seriją pratęsė „SHARP LFF taurės“ pusfinalyje, kur pelnė net 2 įvarčius standartinių padėčių metu.

Arūnas Klimavičius („Kauno Žalgiris“): Patyręs 36-erių vidurio gynėjas šiame sezone žaidžia gana nedaug, o iki 11-ojo turo į kovą buvo mestas tik trejose rungtynėse. Pastaruoju metu A. Klimavičius žaidžia be keitimų ir būtent pastarajame mače Palangoje jam pavyko pelnyti pirmą įvartį šiemet.

Jurijus Bušmanas („Kauno Žalgiris“): Akistatoje su „Palanga“ kairiojo krašto gynėjas buvo labai pastebimas. Ukrainietis atliko rezultatyvų perdavimą ir du sykius pavojingai grasino varžovų vartams. Būtent po vieno iš tų smūgių, vartininkas buvo priverstas atmušti kamuolį tiesiai po Deivydo Matulevičiaus kojomis, kuris pelnė pergalingą įvartį.

Paulius Golubickas (Marijampolės „Sūduva“): 20-metis saugas praėjusiose rungtynėse surengė vieną iš įspūdingiausių vieno kėlinio pasirodymų šiame sezone. P. Golubickas pelnė 2 įvarčius ir tarsi ant lėkštutės patiekė kamuolį Josipui Tadičiui, kuriam jį beliko pasiųsti į pustuščius vartus.

Yao N'Goranas („Palanga“): Legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto praėjusiame ture itin išsiskyrė – uždirbo net 2 baudinius. Pirmojo smūgio nuo 11 metrų atžymos Josipas Jurjevičius įvarčiu nepavertė, tad antrame kėlinyje „Palangos“ atstovas pats ėmėsi iniciatyvos bei nutraukė slogią čempionato autsaiderių seriją realizuojant baudinius.

Matas Vareika (Vilniaus „Žalgiris“): 19-metis futbolininkas dar kartą įrodė, kad yra bene produktyviausias „Žalgirio“ žaidėjas, kuris pakyla nuo suolo. M. Vareika rungtyniavo kiek daugiau nei pusvalandį, tačiau susitikime su „Panevėžiu“ atliko rezultatyvų perdavimą bei mačo pabaigoje šaltakraujiškai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą ir bėgo džiaugtis gražiu įvarčiu su sirgaliais.

Tomislavas Kišas (Vilniaus „Žalgiris“): Šio kroato pasirodymai turo rinktinėse pastaruoju metu visiškai nestebina. Praėjusiame mače T. Kišas, kaip ir P. Golubickas, vos per vieną kėlinį pasižymėjo 2 kartus ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. „Žalgirio“ atakų lyderis vis labiau tolsta nuo konkurentų rezultatyviausių čempionato žaidėjų rikiuotėje – žalgirietį pavyti bus itin sunku.

Deivydas Matulevičius („Kauno Žalgiris“): Keletos puikių progų ankstesnėse dvejose rungtynėse neišnaudojęs puolėjas sužibėjo dvikovose su pirmenybių autsaideriais. Į Lietuvą po ilgokos pertraukos sugrįžęs D. Matulevičius pelnė 2 įvarčius, iš kurių vienas buvo pergalingas. „Kauno Žalgirio“ strategas Mindaugas Čepas tiki, jog šis impulsas leis puolėjas skambesne gaida finišuoti lemiamos sezono stadijos metu.

Liviu Antalis (Vilniaus „Žalgiris“): L. Antalis – dar vienas žaidėjas, kuris pastaruoju metu nuolat atsiduria tarp 11 geriausių turo žaidėjų. Dvikovoje su „Panevėžiu“ rumunas pasižymėjo techniškai sudėtingu tolimu bei rezultatyviu smūgiu ir taip pat atliko rezultatyvų perdavimą – netrukus tada įvarčiu džiaugėsi T. Kišas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...