A lygos turo rinktinės pagrindą sudaro čempionų futbolininkai

6-ojo Lietuvos futbolo A lygos turo rinktinėje net keturios vietos buvo skirtos labai geras rungtynes sužaidusiems Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkams.

Armantas Vitkauskas (Vilniaus „Žalgiris“): Solidžiai 6-ajame rungtyniavo tiek Klaipėdos „Atlanto“ vartininkas Krišjanis Zviedris, tiek Kauno „Stumbro“ atstovas Rodrigo Josviaki, tačiau žalgirietis surengė efektingiausią pasirodymą. Jei ne jo puikūs epizodai susitikimo pabaigoje, „Stumbras“ būtų galėjęs džiaugtis didesniu rezultatu iškovota pergale.

Jurijus Bušmanas („Kauno Žalgiris“): Nors šis ukrainietis šiame sezone labai panašiose baudos smūgių situacijose buvo pataikęs į skersinį ir savo įvarčio dar turi palaukti, tačiau J. Bušmanas išsiskiria kitame komponente. Kairiajame krašte rungtyniaujantis Kauno ekipos žaidėjas dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“ atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir pagal šį statistinį komponentą prasibrovė į pirmąjį čempionato trejetą.

Matheusas Bissi (Kauno „Stumbras“): Panašu, jog šis brazilas nė kiek nesutriko, kai teko perimti vidurio gynėjo poziciją iš traumą patyrusio Andre Almeidos. M. Bissi išsiskyrė solidžiu žaidimu prieš „Žalgirį“ ir žaibiškai įžaistu baudos smūgiu, po kurio pergalingą įvartį pelnė Lucasas Villela. Be to, panašiu būdu brazilas sukūrė dar vieną gerą situaciją komandos draugui, tačiau jo smūgį atrėmė žalgiriečių vartų sargas.

Semiras Kerla (Marijampolės „Sūduva“): 295 „InStat“ naudingumo balai – didžiausia vidurio gynėjų surinktų taškų suma 6-ajame ture. Bosnis laimėjo beveik visas dvikovas prieš „Palangos“ futbolininkus ir aktyviai dalyvavo savo komandos atakose. Sykį varžovus nuo S. Kerlos įvarčio išgelbėjo tik Fortūna, kai galva smūgiuotas kamuolys atšoko nuo virpsto.

Rimvydas Sadauskas (Kauno „Stumbras“): Daug darbo gynyboje prieš labai pajėgų varžovą turėjo ir kitas „Stumbro“ vidurio gynėjas. R. Sadauskas užtikrintai susitvarkė su savo užduotimis ir solidžiai rungtyniavo svarbiu metu pirmame kėlinyje, kai „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą bei ilgokai įsikūrė „Stumbro“ aikštės pusėje. Taip pat gynėjas buvo arti įvarčio, kai galva nukreipė kamuolį šiek tiek virš oponentų vartų.

Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“): Serbas šiame sezone žaidė tiek vidurio gynėju, tiek kairėje, tiek dešinėje pusėje. Mače su „Palanga“ A. Živanovičius užėmė dešiniojo gynėjo poziciją ir joje sužaidė puikiai, surinkdamas net 312 „InStat“ naudingumo balų. Vyšnia ant pyrago – antrasis futbolininko pelnytas įvartis šiame sezone.

Lucasas Villela (Kauno „Stumbras“): Vienas iš esminių „Stumbro“ pergalės prieš „Žalgirį“ kalvių. Brazilas ne tik pelnė pergalingą įvartį, draskė žalgiriečių, bet ir atliko daug darbo gynyboje. Tai yra trečiasis kartas, kai šis puikiai šiame sezone rungtyniaujantis legionierius iš Brazilijos buvo išrinktas į simbolinę turo rinktinę.

Edvinas Kloniūnas („Kauno Žalgiris“): Išskirtinis šio vidurio saugo pasirodymas – net trys pelnyti įvarčiai ir pirmasis „hetrikas“ A lygoje. Kol kas savo karjeros rungtynes sužaidęs jaunasis futbolininkas labiausiai prisidėjo prie pergalės prieš Vilniaus „Riterius“, kuri padėjo kauniečiams įsitvirtinti pirmame čempionato ketverte. E. Kloniūnas tose rungtynėse surinko net 351 „InStat“ naudingumo balą.

Paulius Golubickas (Marijampolės „Sūduva“): Po poros blankesnių pasirodymų vėl labai ryškiai sužibo šis talentingas saugas bei susitikimą su „Palanga“ baigė su 334 „InStat“ naudingumo balais. „Sūduvos“ žaidėjas uždirbo 11 metrų baudinį ir atliko ne vieną aštrų perdavimą komandos draugams. Po vieno iš jų Tosaintas Rickettsas taip pat išprovokavo varžovo pražangą baudos aikštelėje.

Tosaintas Rickettsas (Marijampolės „Sūduva“): Šiam kanadiečiui sirgaliai kelia didelius lūkesčius, o po dviejų pralaimėjimų ir gana blankių pasirodymų T. Rickettsas sulaukė ir kritikos. Vis dėlto puolėjas sugebėjo atsitiesti, sužaisti solidžias rungtynes ir dviem 11 metrų baudiniais pelnyti 2 įvarčius. Šiuo metu T. Rickettso sąskaitoje yra 5 tikslūs smūgiai šiame sezone.

Darvydas Šernas (Klaipėdos „Atlantas“): Uostamiesčio klubo veteranas savo svarų žodį tada, kai labai to reikėjo. Tiesioginių konkurentų dvikovoje su „Panevėžiu“ patyręs puolėjas pelnė pirmą savo įvartį šiame sezone bei atliko aštrų perdavimą, po kurio kamuolį į savo vartus nukreipė varžovas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...