A. Moratos smūgis galva privertė antrą kartą šiame sezone suklupti "Man Utd" (VIDEO)

18 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje įvyko paskutinės dvejos 11-ojo turo rungtynės.

Itin intriguojanti dvikova įvyko "Stamford Bridge" stadione, kur Londono "Chelsea" susigrūmė su "Manchester United". "Raudonieji velniai" pratęsė savo nesėkmių seriją varžovų stadione ir nusileido rezultatu 0-1.

Jose Mourinho rungtynių planas šiose rungtynėse buvo aiškus - atsilaikyti gynyboje ir pabandyti varžovus nubausti kontratakų metu. Tačiau taip neįvyko - "mėlynieji" užtikrintai sužaidė tiek puolime, tiek gynyboje.

Nuo pat rungtynių pradžios "Chelsea" daugiau laiko praleido su kamuoliu, tačiau abiejų komandų žaidimo stilius buvo gana panašus - aukšti perdavimai link varžovų baudos aikštelės.

Po intensyvaus pirmojo kėlinio komandos "Stamford Brige" stadiono įvarčiais nepradžiugino - rezultatas liko 0-0.

Antrajame kėlinyje "Chelsea" ekipai galiausiai pavyko pralaužti varžovų gynybą ir pelnyti pergalingą įvartį. 55-ąją minutę Alvaro Morata nuostabiu smūgiu galva nepaliko jokių vilčių Davidui De Gea.

Po praleisto įvarčio "Man Utd" privalėjo pamiršti gynybą ir "Chelsea" aikštės pusėje iškart atsirado daugiau veiksmo. Per likusį laiką gerų progų turėjo ir vieni, ir kiti.

A. Morata turėjo dar du gerus šansus pasiųsti kamuolį į vartus rungtynių pabaigoje, tačiau išlyginti rezultatą galėjo iš svečiai iš Mančesterio.

Ypatingai aktyvus buvo po keitimo aikštėje pasirodęs Marouane'as Fellaini, laimėjęs beveik visas dvikovas antrajame aukšte. Vis dėlto "Chelsea" atsilaikė paskutines mačo minutes ir iškovojo svarbią pergalę.

"Chelsea" išlieka ketvirtoje pozicijoje, tačiau nuo antroje vietoje esančio "Man Utd" sumažino atsilikimą iki taško, o nuo "Man City" vis dar lieka didelis atsilikimas - 9 taškai.

Tikra futbolo drama įvyko ir kitame stadione, kur Liverpulio "'Everton" galiausiai nutraukė nesėkmių seriją, rezultatu 3-2 įveikdamas "Watford".

"Širšės" pirmavo rezultatu 2-0, tačiau  "Everton" sensacingai nuo 67 iki 90 minutės pasiekė tris įvarčius ir įsiveržė į priekį. Dramatiškai susiklostė pati pabaiga - rungtynės užsitęsė iki 101 minutės, nes buvo paskirtas 11 metrų baudinys, tačiau jį nesėkmingai realizavo Tomas Cleverley ir "irisai" dramatiškai išsigelbėjo šiame susitikime.

Po pergalės "Everton" išlipo iš iškritimo zonos ir pakilo į saugią 15-ąją poziciją, tačiau nuo "West  Ham", kurie yra 18-oje vietoje, juos skiria tik du taškai.

Rezultatai:

"Chelsea" 1 - 0 "Man Utd"
55' [1 - 0] A. Morata

"Everton" 3 - 2 "Watford"
46' [0 - 1] Richarlison
64' [0 - 2] C. Kabasele
67' [1 - 2] O. Niasse
74' [2 - 2] D. Calvert-Lewin
90+1' [3 - 2] L. Baines (11 m. baudinys)
90+11' T. Cleverley ("Watford") nerealizavo 11 m. baudinio

Turnyrinė lentelė: