A. Robbenas: išvykimas iš "Real" buvo žingsnis atgal mano karjeroje

32-ejų metų krašto puolėjas Arjenas Robbenas prisiminė 2009-uosius metus, kai jam netikėtai teko palikti Madrido "Real" klubą ir persikelti rungtyniauti į Vokietiją.

Nyderlandų rinktinės žvaigždė 2007 metais papildė "Real" klubą ir sėkmingai rungtyniavo iki 2009-ųjų. Vis dėlto į prezidento postą grįžęs Florentino Perezas nematė ateities su olandu - vasarą pasipylė naujokai už įspūdingas sumas.

A. Robbenas teigia, kad 2009 metų vasarą nė negalvojo, kad jis bus priverstas palikti "Real". Olandas taip pat suprato, kad persikėlimas į Miuncheno "Bayern" bus žingsnis atgal jo karjeroje, tačiau bavarų ekipoje krašto puolėjas įsitvirtino ir teigia, kad sprendimas tikrai nebuvo blogas.

"Tai buvo labai keista vasara. Į klubo prezidento postą grįžus Florentino Perezui, buvo įsigyta naujų žaidėjų už labai dideles sumas. Tai - Ronaldo, Benzema, Kaka ir Xabi Alonso. 

Mums buvo pasakyta, kad iš mano pardavimo klubas gali šiek tiek užsidirbti, tačiau aš palikti komandos nenorėjau. Tą vasarą turėjau tikriausiai geriausią priešsezoninį pasiruošimą karjeroje, tačiau kai nesulaukiau galimybės, teko priimti sprendimą dėl išvykimo.

"Bayern" derėjosi su manimi, tačiau priimti sprendimą buvo labai sunku. "Bayern", priešingai nei dabar, tuo metu dar nebuvo futbolo elite, todėl man tai buvo žingsnis atgal. Tai buvo sudėtingiausias mano karjeros sprendimas.

Galiausiai atvykau į "Bayern" ir Louisas van Gaalas iškart nurodė, kad būsiu svarbi komandos dalis. Dabar esu tikras "Bayern" klubo žmogus - tai mano aštuntas sezonas šioje komandoje. Tapau šio klubo dalimi", - sakė A. Robbenas.

"Real" 2009 metais A. Robbeną bavarams pardavė už 25 milijonus eurų.