A. Skarbalius: vis dar turime rimtų problemų puolime

Treniruočių stovykloje Turkijoje sezonui besirengiantis FK „Žalgiris“ trečiadienį kontrolinėse rungtynėse lygiosiomis 0:0 sužaidė su Grozno „Akhmat“ komanda. Po dvikovos žalgiriečių vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius džiaugėsi komandos gynyba ir fizine futbolininkų forma.

„Visada malonu nepraleisti įvarčio, bet mes matome, kad mūsų žaidimas atakoje vis dar stringa. Kita vertus, ir varžovai buvo labai pajėgūs – greiti, fiziškai stiprūs, galingi, individualiai labai pajėgūs. Tačiau gynyboje mes vis labiau dirbame kaip vienas mechanizmas, ginamės komandinėmis pastangomis ir tai duoda vaisių. Be abejo, varžovai susikūrė sau progų, tačiau šį kartą mus gelbėjo ir vartininkas. Kita vertus, rungtynių metu mes tris kartus keitėme taktinį išsidėstymą, ko oficialiose rungtynėse sau gal ir neleistume. Tačiau kontrolinės rungtynės yra savotiška treniruotė, tad čia mes galime eksperimentuoti ir išbandyti tam tikrus sumanymus, pasirinkti kada daugiau ginamės, o kada pereiname į puolamuosius veiksmus, kaip kad įvyko ir šios dvikovos pabaigoje“, – pastebėjo A.Skarbalius.

Šiose rungtynėse aikštėje pabuvojo 17 futbolininkų, dauguma žaidė bent 45 minutes, o vartininkas Airidas Mickevičius, gynėjai Mamadou Mbodjis, Diego Oyarzunas, Dominykas Barauskas ir saugas Karolis Uzėla sužaidė visas rungtynes. „Asmeniškai labai džiaugiuosi fiziniu žaidėjų pasirengimu. Kai kurie futbolininkai aikštėje praleido visas 90 minučių ir jie puikiai susidorojo su užduotimis, nei vienam nekilo problemų dėl fizinio ar atletinio pasirengimo. O juk tempas buvo tikrai didžiulis. Atrodo, kad futbolininkai jaučiasi vis geriau ir geriau, gali daug bėgti, kaitalioti intensyvumą, o pulsas neužkyla ir greitai atsistato. Tai džiugina. Bet dabar treniruotėse daugiau dėmesio skirsime žaidimo kūrimui, atakų užbaigimui. Matėme, kad gynyboje mes sugebame susidoroti su varžovų pasiūlyta žaidimo sparta, tačiau puolime, kuomet varžovai taiko aktyvų „presingą“, mes pernelyg stresuojame ir priimame ne pačius geriausius sprendimus. Bet tai ir yra treniruotė, tad galime tik pasidžiaugti, kad turime galimybę išmėginti jėgas su pajėgiais varžovais“, – teigė A.Skarbalius.

Šeštadienį žalgiriečiai sužais dar vienerias draugiškas rungtynes. „Treniruočių stovyklą Turkijoje užbaigsime rungtynėmis su Poltavos „Vorskla“ iš Ukrainos. Ir toliau bandysime taktinius savo sumanymus, kita vertus, kadangi vis labiau artėjame prie oficialaus sezono starto, turime artėti ir prie pagrindinės komandos branduolio. Turime daugiau dėmesio ir laiko skirti tiems žaidėjams, kurie turės didžiausias galimybes žaisti pagrindinėje sudėtyje, kad gerėtų jų tarpusavio supratimas ir komandinis ryšys“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausias treneris.

Po rungtynių žalgiriečių laukia kelionė į Lietuvą, pasirengimo sezonui darbus „Žalgiris“ užbaigs Vilniuje.

fkzalgiris.lt