A. Wengeras toliau ragina imtis priemonių dėl FFP

Pastaruoju metu nuolatos UEFA "Financial Fair Play" (Finansinės drausmės; FFP) taisykles kritikuojantis Arsene'as Wengeras mano, kad per artimiausius metus tikrai nutiks kažkas, kas sustabdys beprotiškai augančias transferų kainas.

Londono "Arsenal" treneris iš pradžių buvo FFP šalininkas, tačiau laikui bėgant ėmė aiškėti vis daugiau trūkumų, kol galiausiai "Paris Saint-Germain" už 222 mln. eurų įsigijo Neymarą.

Negana to, Prancūzijos vicečempionai apskritai sugebėjo taisykles apeiti susitardami dėl Kyliano Mbappe transfero kitą vasarą ir iki to laiko jį išsinuomodami.

"Kažkas nutiks", - kalbėjo Wengeras.

"Tai buvo pirmas kartas, kai politinį žingsnį žengė Vokietijos ministrė pirmininkė bei UEFA prezidentas ir manau, kad per artimiausius 12 mėnesių tikrai kažkas bus padaryta dėl to, jog būtų reguliuojami transferų limitai bei sumos."

Strategas mano, kad yra du pasirinkimai - arba dar griežtesnės taisyklės, arba visai jokių taisyklių.

"Privalome eiti vienu iš dviejų kelių. Arba visa tai tinkamai prižiūrėti, arba palikti tai visiškai atvira", - pridūrė Wengeras.

"Visgi, negalima būti viduryje. Būtent čia mes esame šiuo momentu. Tai pasitarnauja tik kai kuriems klubams, kurie gali susitvarkyti su taisyklėmis teisiniu būdu."

"Taisyklės turi būti griežtesnės bei aiškesnės arba reikia visai jas panaikinti - gali daryti, ką nori, jeigu gali garantuoti, jog turi pinigų susimokėti."

Wengero vadovaujamas "Arsenal" šią vasarą buvo vienas iš kelių Anglijos klubų, kurie transferų lango metu uždirbo.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...