A.Baga: noriu išsiaiškinti apie žaidėjų galimybes

Šeštadienį Aliaksejus Baga debiutavo Vilniaus „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigose, o žalgiriečiai kontrolinėse rungtynėse 2:0 (0:0) pranoko Lenkijos „Stomil“ ekipą.

Abu įvarčius sostinės komanda įmušė po pertraukos, kai pasižymėjo Karolis Uzėla ir Hugo Videmontas. Šiose rungtynėse debiutavo ir du naujokai – Richlordas Enninas, žaidęs puolėjo pozicijoje, bei vidurio gynėjas Nemanja Ljubisavljevičius.

Po rungtynių A. Baga sakė, kad svarbiausias užduotis komandai pavyko įgyvendinti.

„Teigiama, kad laimėjome. Tai visada gerai psichologiškai ir bendrai komandos nuotaikai. Kitas teigiamas aspektas – vaikinų požiūris į darbą. Super. Nors ir mažas, bet tai žingsnis mūsų tikslo link. Taip pat mūsų jaunimas gavo žaidybinio laiko šalia labiau patyrusių kolegų. Tai yra momentai, kuriuos labiausiai norėčiau išskirti“, - fkzalgiris.lt sakė baltarusis.

Savaitę su žalgiriečiais dirbantis A. Baga vis geriau susipažįsta su komanda, tačiau šį kartą galėjo pats įsitikinti, kaip žaidėjai reaguoja į jo sumanymus.

„Pagrindinė užduotis buvo gauti kuo daugiau informacijos apie žaidėjus. Nors ir daug bendrauju su vaikinais, dirbame treniruotėse, bet rungtynės visai kas kita. Man svarbu žinoti kuo daugiau apie kiekvieno iš jų individualius gebėjimus, charakterio savybes, suprasti, kaip jie reaguoja skirtingose situacija. Manau, svarbiausi uždaviniai buvo sėkmingai įgyvendinti“, - kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Domantas Šimkus po rungtynių šypsojosi. Jam į aikštę teko žengti net du kartus. Saugas rungtyniavo starto sudėtyje ir vėliau buvo pakeistas, tačiau antrą geltoną kortelę parodžius Gustui Jarusevičiui jam vėl teko sugrįžti į aikštę.

„Tikrai nesitikėjau, kad vėl reikės žengti į aikštę, tačiau tai kontrolinės rungtynės, visko gali nutikti. Pačios rungtynės buvo įdomios ir naudingos. Varžovai paliko neblogą įspūdį. Jų žaidimas kiek išsiderino po pertraukos, kai turėjome didesnius plotus ir tuo pasinaudojome. Sunkiai dirbame, yra naujas treneris, kiekvienas nori parodyti, ką gali“, - atviravo D. Šimkus.

Kitas kontrolines rungtynes žalgiriečiai žais šeštadienį, kai Marijampolėje susitiks su Suvalkų „Wigry“.