A.Brokas: „Manau, „Šilas" bus kietas riešutėlis net lygos senbuviams"

Audrius Brokas praeitame sezone puikiai įsiliejo į Kazlų Rūdos „Šilo” ekipą ir ženkliai prisidėjo prie to, kad būtų iškovotas LFF Pirmos lygos nugalėtojų titulas. Ne vieną sezoną aukščiausiame Lietuvos futbolo divizione praleidęs ir ne vieną gražų įvartį įmušęs futbolininkas tiki savo ir ekipos draugų galimybėmis.

Audrius savo debiutiniame sezone „Šile” per 29 rungtynes pelnė 7 įvarčius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Nevengiantis pajuokauti saugas puikiai pritapo prie kolektyvo, turi autoritetą ir kai kurių ekipos draugų yra net tituluojamas komandos „googlu”. Sakytume, nieko nuostabaus, nes su savo klausimais Audrių užklupome prie TV ekrano, bežiūrintį žinių laidą. Nuo to ir pradėjome pokalbį.

Audriau, norėjome klausti apie mėgstamiausius serialus, bet matyt kad tavo žiūrimų TV programų repertuaras kur kas rimtesnis?

Iš tikrųjų, nesu ypatingas TV serialų mėgėjas, nors kartais į juos „nespjaunu”. Neseniai žiūrėjau „Vikingus”, visai įdomu buvo. Na ir aišku, savo laiku kultinis buvo „Kalėjimo bėgliai”, kurį turbūt žiūrėjo visi.

Ar namuose, turint rankoje televizoriaus pultelį, nereikia rinktis – futbolas ar koks nors „moteriškas” serialas „apie meilę”?

Šiuo atžvilgiu turbūt man pasisekė. Draugė Simona mielu noru žiūri su manimi futbolą kartu. Juo labiau, kad mūsų abiejų mėgstamiausia komanda – ta pati.

Įdomu. Kas nors egzotiško, ar vis tik – klasika?

Abiejų favoritas tas pats – „Barcelona”.

Kažkieno akyse užsidėjai papildomų pliusų, na o karališkojo Madrido klubo mylėtojai matyt ims į tave žvelgti kur kas kritiškiau. Beje, tikėjausi išgirsti kad ir „Manchester United” pavadinimą, juk ne paslaptis, kad kartais esi pavadinamas „Suvalkijos Rooniu”. Ar nesinervuoji dėl to?

Taip, ši pravardė jau man „prilipo” (juokiasi). Nervuotis tikrai nėra dėl ko, Roonis tikrai geras žaidėjas. Geras, bet ne geriausias – šio titulo, mano nuomone, nusipelno Lionelis Mesis.

Apie futbolą dar pakalbėsime. Knieti paklausti – kokį muzikos stilių mėgsti, ko dažniausiai klausaisi?

Klausausi gan įvairios muzikos, nemėgstu „metalo”. O labiausiai patinka „repas”.

Žinai, atsakymas nelabai ir nustebino. Pastebėjome, kad dažnai dėvi „reperių” mėgstamas „beisbolines” kepurėles. Kiek jų turi savo garderobe?

Kokias dešimt tai tikrai turiu, gal ir daugiau. Bet pastaruoju metu jas nešioju jau rečiau. Pastebėjau, kad nuo dažno jų nešiojimo kažkaip dingsta galvos plaukai (juokiasi).

Prieš gerus dvidešimt metų Vilkaviškio futbole garsiai skambėjo brolių Brokų pavardės (pastaba: tai – Audriaus tėtis ir dėdė). Jie buvo tapę savotiškais miesto futbolo simboliais. Galima sakyti, kad futbolas jau užkoduotas tavo genuose?

Ko gero, kad taip. Tėtis nuo pat mažumės vedė į stadioną spardyti kamuolio. Būdavau stadione, kai jie žaisdavo, tiesa, tada pačiam sunku buvo vertinti žaidimą, buvau dar per mažas. Bet daug kas pasakoja, kad labai neblogi broliai buvo futbolo aikštėje.

Kurias žaidybines savybes iš jų paveldėjai, kaip galvoji?

Turbūt emocingumą ir norą nepasiduoti. Labai nemėgstu nusileisti, beje, ne tik futbole.

Ši savybė labai pravers pačiam ir komandai naujajame sezone. Ko tikiesi ir lauki iš jo?

Daug „Šilo” žaidėjų yra žaidę ir pajutę A lygos skonį. Manau, kad tai – nemažas privalumas ir mes turėtume būti „kietu riešutėliu” net ir lygos senbuviams. O sau ir komandai palinkėčiau įsitvirtinti „SMScredit.lt A lygoje”. Lengva nebus, prireiks kiekvieno komandos nario indėlio.

Kontrolinėse rungtynėse pelnei jau du įvarčius. Ir abu jie – ne visai standartiniai, įmušti iš neįprastų aikštės vietų. Tampi tokių įvarčių specialistas?

Na, manau, kad čia šiek tiek ir sutapimas, ir sėkmės faktorius. Iš tikrųjų, neprisimenu, kada būčiau įmušęs iš tokių tolimų distancijų kaip šįmet.

Povilas Kiselevskis į negyvenamą salą pasikviestų tave kaip kompanioną. O koks būtų tavo pasirinkimas?

Pasirinkčiau Ričardą Beniušį – kad ir kaip sunku būtų, bet tikrai nenuobodu.