A.Conte traukiasi iš "Juventus" klubo trenerio pareigų

Turino  „Juventus“ ekipą iš pelenų prikėlęs Antonio Conte po trijų metų darbo paliko trenerio postą.

Atsistatydinimo raštą strategas pateikė vėlyvą pirmadienio vakarą nepaisant to, jog kartu su komanda pradėjo darbą vasaros stovykloje.

Klubas savo socialiniame tinklapyje išplatino A. Contes įrašytą vaizdo žinutę, kurioje jis dėkoja sirgaliams, žaidėjams ir visam personalui už puikų darbą pastaruosius tris sezonus, tačiau paklaustas, ar sprendimą įtakojo atsilaisvinusi Italijos nacionalinės rinktinės trenerio vieta, A. Conte pareiškė, jog apie ateitį šiuo metu negalvoja.

2011-ųjų vasarą vyriausiuoju „Juventus“ komandos treneriu paskirtas italas tris metus iš eilės laimėjo nacionalines pirmenybes bei du kartus iškovojo Italijos Supertaurę nepaisant to, jog du sezonus iš eilės Turino ekipa sezoną baigė septintoje vietoje. Strategas taip pat buvo pripažintas geriausiu Apeninų pusiasalio treneriu. Praėjusį sezoną A. Contes vedama komanda Italijos pirmenybėse surinko 102 taškus ir pagerino Europos rekordą.

Tarp kandidatų pakeisti A. Conte minimos Luciano Spalletti, Didier Deschampso, Roberto Mancini ir Massimiliano Allegri pavardės.

juventus.lt