Aiškėja, kokius pokyčius Madrido "Real" komandoje žada atlikti Z. Zidane'as

Dar praėjusią vasarą permainų į komandą įnešti norėjęs Zinedine'as Zidane'as vis tiek pasiekė savo – prancūzas po devynių mėnesių grįžo į Madrido "Real" ir ruošiasi dideliems vasaros planams.

Z. Zidane'ui dar liks su komanda užbaigti sezoną Ispanijos pirmenybėse, tačiau ten "Real" ekipa realius šansus turi tik kovoje dėl antros pozicijos. Per visą tą laiką žiniasklaidoje daugiau bus kalbama ne apie pačius komandos rezultatus, o apie tai, ką Z. Zidane'as vilios į klubą artėjančią vasarą.

Ispanijos leidžiamas ABC paskelbė, kokias galimas reformas komandoje atliks UEFA Čempionų lygos nugalėtojų simbolis.

Pasak minėto leidinio, Z. Zidane'as jau pranešė klubui, kad po sezono norės atsisveikinti su Garethu Bale'u ir Dani Ceballosu, kuris, nepaisant piešiamos šviesios ateities, strategui neįtiko praėjusį sezoną. Taip pat Z. Zidane'as nurodė, kad klubas nebandytų susigrąžinti Jameso Rodriguezo, kurio nuomos sutartis su "Bayern" baigiasi po šio sezono.

Z. Zidane'as ketina išreikšti pasitikėjimą Santiago Solari pamirštais Marcelo ir Isco, tiesa, dėl pastarojo abejoja ir pats prancūzas, mat saugas gali nebesutikti likti komandoje po to, kas atsitiko šiame sezone ir tai, kad klubas pasipildys naujais atakuojančiais žaidėjais.

Pasitikėjimo sulauks ir Toni Kroosas su Karimu Benzema. Visgi Z. Zidane'as neketina stoti prieš pačių futbolininkų valia. Jeigu bent vienas iš jų norės palikti komandą, jiems bus duotas leidimas tai padaryti.

Ilgą laiką su Madrido "Real" klubu sietas Edenas Hazardas turėtų tapti pagrindiniu vasaros taikiniu. Z. Zidane'as seniai žavisi šiuo futbolininku, o ir pats belgas nori pokyčių savo karjeroje. "Baltiesiems" E. Hazardas turėtų atsieiti apie 100 mln. eurų.

Kylianas Mbappe, Harry Kane'as, Neymaras ir Robertas Lewandowskis taip pat bus pasiūlyti Z. Zidane'ui, tačiau ir pats klubas supranta, kad gauti bent vieną iš žaidėjų už prieinamą kainą bus praktiškai neįmanoma.

Jeigu saugų linijoje įvyks daugiau pokyčių, strategas ketina klubą paspausti dėl Christiano Erikseno ar Paulio Pogba, tiesa, dėl pastarojo yra daug abejonių, nes Madrido ekipa ir 2016 metais atsisakė kovoti su "Manchester United", kai sužinojo jo trokštamą atlyginimą.

Gynyboje Madrido "Real" neabejotinai sulauks naujo centro gynėjo. Jis praktiškai jau yra nupirktas – "Real" yra pasiekęs susitarimą su "Porto" dėl Ederio Militao įsigijimo.

ABC mano, kad komandoje iš viso bus atlikti 7-8 pasikeitimai, įskaitant parduotus ir nusipirktus žaidėjus.