A.Jankauskas: rungtynių prieš "Trakus" vertė - 6 taškai

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ gynėjas Algis Jankauskas tiki, kad po mėnesio pertraukos vilniečiams pagaliau pavyks iškovoti pergalę.

Pergale žalgiriečiai pastarąjį kartą džiaugėsi liepos 3-ąją, kai per kontrolines rungtynes Lenkijoje 1:0 įveikė Beer Ševos „Hapoel“. Vienintelį įvartį mūsų komandai tuomet pelnė būtent A. Jankauskas.

Pasak vilniečio, „Žalgiris“ prieš sekmadienio dvikovą su „Trakais“ yra nusiteikęs ryžtingai.

„Nuotaika kovinga, dirbame iš visų jėgų ir laukiame rungtynių. Norime grįžti į pergalių kelią, nes nelaimėjome jau keleto rungtynių iš eilės. Norisi laimėti, tą ir privalome padaryti“, - sakė gynėjas.

Futbolininkas teigė, kad laukia sunki kova, nes trakiškiai neatsitiktinai yra antrojoje A lygos turnyro lentelės vietoje. Be to, šios dvikovos kaina - simboliniai 6 taškai, nes po mačo, priklausomai nuo rezultato, komandas gali skirti ir 1, ir 7 taškai.

„Jei Trakai yra antrojoje vietoje, reiškia, tai yra stipri komanda ir ji tos vietos nusipelnė. Bet mūsų tikslo tai nekeičia. Eisime kovoti tik dėl pergalės, - tvirtino A. Jankauskas. - Šiam mačui rengiamės kaip ir kiekvienoms rungtynėms, tačiau aišku, kad jos bus, kaip sakoma, dėl 6 taškų. Jie mums kvėpuoja į nugarą, liko tik 4 taškų skirtumas. Pergalės atveju galėtume lengviau atsikvėpti.“

Per ketverias šiemet vykusias tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ į „Trakų“ vartus įmušė 3 įvarčius, bet laimėjo tik kartą.

„Reikėtų žaisti agresyviau, greičiau perduoti kamuolį. Taip pat reikia greičiau pradėti atakas, nes „Trakai“ stengiasi jas nutraukti dar mums nepradėjus jų vystyti“, - apie reikiamus pakeitimus „Žalgirio“ žaidime sakė A. Jankauskas.

zalgiris-vilnius.lt