"Ajax" toliau kuria istoriją: ČL pusfinalis pradėtas pergale prieš "Tottenham"

Antradienį Londone įvyko pirmasis 2018-19 metų sezono UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačas. Naujajame "Tottenham" stadione susigrūmė du juodieji turnyro arkliukai – "Spurs" ir Amsterdamo "Ajax".

Po intensyvios kovos svečiai iš Nyderlandų dar kartą parodė Europai, kad Čempionų lygoje yra nusitaikę į aukščiausią poziciją. "Ajax" varžovų sirgalių akivaizdoje pasiekė minimalią pergalę ir padėjo vieną žingsnį į priekį kovoje dėl patekimo į finalą.

Rungtynės prasidėjo gana slogiai – abi komandos netaikė aukšto spaudimo, todėl pirmos 10 minučių praėjo gana ramiai. Visgi vėliau į savo žaidimo ritmą įsivažiavo "Ajax", kuris visiškai pradėjo dominuoti su kamuoliu.

Žaidimą pajutę svečiai iš Nyderlandų netruko įsiveržti į priekį – 15-ąją minutę po Hakimo Ziyecho perdavimo baudos aikštelėje visiškai laisvas paliktas Donny van de Beekas tiksliu smūgiu nuginklavo Hugo Llorisą.

"Tottenham" ekipai atsigauti po šio įvarčio nebuvo lengva. Netrukus po įvarčio dar vieną progą pasižymėti buvo susikūręs D. van de Beekas, tačiau šis vietoj perdavimo, kuris greičiausiai būtų pasibaigęs įvarčiu, pats pasirinko smūgiuoti ir H. Llorisas šį kartą nesuklydo.

Vėliau "Spurs" kiek įsidrąsino ir perėmė rungtynių kontrolę, tačiau praėjus kiek daugiau nei pusvalandžiui, šeimininkų komandoje jau teko atlikti pakeitimus – Janas Vertonghenas dėl gana šiurpos veido traumos buvo priverstas palikti aikštę. Belgas dar kiek vėliau bandė grįžti į žaidimą, tačiau netrukus pradėjo virsti iš kojų ir "Tottenham" personalo pagalba galiausiai iškeliavo į rūbinę.

Antrajame kėlinyje "Tottenham" žaidime buvo dar daugiau pozityvo. Po J. Vertogheno traumos "Spurs" pakeitė schemą ir ji sukėlė nemažai problemų "Ajax" futbolininkams.

Nepaisant to, kad "Spurs" turėjo perėmęs kamuolio kontrolė ir daugiau kūrė prie varžovų vartų, pavojingiausia antrojo kėlinio proga buvo sukurta "Ajax" ekipos, kai 78-ją minutę Davidas Neresas pataikė į virpstą.

Įvarčių "Tottenham" stadione daugiau taip ir nebekrito, todėl visa kova kelsis į Amsterdamą. "Ajax" sensacingo kelialapio į finalą sieks jau kitą trečiadienį.

Rezultatas:

"Tottenham" 0 - 1 "Ajax"
15' [0 - 1] D. van de Beek


Startinės sudėtys:

"Tottenham": (3-4-3) Lloris; Sanchez, Alderweireld, Vertonghen; Trippier, Wanyama, Eriksen Rose; Dele, Lucas, Llorente.

"Ajax": (4-3-3) Onana; Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico; Schone, De Jong, van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...