Akivaizdžiau nebūna: vaikiškas klaidas dariusi "Kruoja" tyčia pralaimėjo "Sūduvai"? (VIDEO)

Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse antradienį užfiksuotas pats aiškiausias sutartų rungtynių atvejis? Bent jau taip mano ne vienas, stebėjęs Marijampolės „Sūduvos“ ir Pakruojo „Kruojos“ susitikimą, kurį Suvalkijos klubas laimėjo 3:0. Iškart po mačo socialiniuose tinkluose pasipylė įrašai apie įtartinas rungtynes, akivaizdų „Kruojos“ gynėjų ir vartininko norėjimą praleisti įvarčius.

Šalies vicečempionai įvarčius iš savo vartų tinklo traukė po absurdiškų situacijų, plika akimi matyti, kad gynėjai nė nebandė daryti savo darbo.

„Kruojos“ gynėjai varžovams tiesiog dalino kamuolius, „Sūduva“ turėjo begales progų, tačiau įmušti niekaip nesisekė.

Geriausias praėjusio sezono A lygos futbolininkas Deividas Šemberas savo „Facebook“ paskyroje per mačą parašė: „Prižadu daugiau A lygos su „Kruojos“ „dalyvavimu“ nebežiūrėti (kas matė,supranta,ką turiu omeny)“.

Įvarčius įmušė Karolis Chvedukas (28 min.), Vaidotas Šilėnas (49 min.) ir Tomas Radzinevičius (78 min.).

Ypač įtartina „Kruojos“ gynyba trečiojo įvarčio metu – gynėjas, likęs vienas prieš vieną su T.Radzinevičiumi prie pat vartų, traukiasi nuo puolėjo, įvartis krenta pro vartininko pažastį.

Labai keistas epizodas ties 69 minute, kai „Kruojos“ gynėjas Eldonas Maquemba net nepabando sustabdyti varžovo, nors jam už nugaros nieko nėra.

Ne pirmas skandalas

Praėjusiais metais netikėtai A lygoje sidabro medalius laimėjusi „Kruoja“ šį sezoną įsipainioja jau ne į pirmą skandalą.

Prieš sezono pradžią Lietuvos futbolo federacija (LFF) neleido į klubą ateiti mįslingiems investuotojams iš užsienio, greičiausiai Azijos.

Jau kitą dieną LFF uždraudė „Kruojai“ registruoti tris futbolininkus, kurie įtariami nelegalia veikla, susijusia su sutartomis rungtynėmis. Tai  Rytis Pilotas, Tomas Salamanavičius, Dominykas Galkevičius. Pastariesiems dviems vėliau nuobauda panaikinta.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/IY_0mdPADCc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Paulius Cubera, 15min.lt