A.Klimavičius: „Ši sezono dalis yra pati maloniausia“

Nuo rugpjūčio vidurio pergalių seriją A lygoje tęsiantis „Kauno Žalgirio“ klubas jau šeštadienį dar kartą išmėgins jėgas su Lietuvos čempione Marijampolės „Sūduva“. Rugsėjo 21 dieną į LFF taurės finalą patekusi Marijampolės ekipa atvyks į Kauno SM „Tauro“ stadioną.

Prieš artėjančias rungtynes su Žalgiris.lt mintimis dalinosi vienas labiausiai patyrusių žalgiriečių – Arūnas Klimavičius. 36-erių metų gynėjas kalbėjo apie pasirengimą rungtynėms, būsimus varžovus ir kiekvienų likusių rungtynių svarbą.

„Ruošiamės rungtynėms su „Sūduva“, tačiau viskas vyksta įprastai. Žaisime su tikrai gera komanda, kuri vasarą Europoje tempė Lietuvos klubinio futbolo vardą į priekį, o ir A lygoje yra praradusi mažiausiai taškų. Kaip ir visos komandos, „Sūduva“ taip pat turi silpnų vietų, tačiau reikia sugebėti jomis pasinaudoti, o tai taip pat nėra lengva. Rungtynėse su tokiomis komandomis negali tikėtis turėti daug progų, tačiau joms atsiradus privalu jas išnaudoti. Tai jau priklauso nuo mūsų pačių. Aišku, aklai bėgti į priekį būtų tikra avantiūra, tad natūralu, kad visų pirma dėmesį skirsime savo vartų saugumui. Pirmieji trys susitikimai su jais parodė mūsų klaidas, tačiau taip pat įsiminė tuo, kad jie puikiai realizavo susikurtas progas, o mums, deja, to padaryti nepavyko. Šios rungtynės reikalaus maksimalios mūsų komandos kokybės“, – pasakojo įvarčiu į „Palangos“ vartus praėjusiame A lygos ture pasižymėjęs futbolininkas

Su 39 taškais žalgiriečiai šiuo metu žengia trečioje A lygos turnyrinės lentelės vietoje ir vienu tašku lenkia rungtynėmis mažiau sužaidusius Vilniaus „Riterius“. Pasak patyrusio žaidėjo, dabar kiekvienas taškas gali lemti labai daug.

„Čempionatui artėjant prie pabaigos mums svarbios kiekvienos rungtynės ir kiekvienas taškas, nes tikėtina, kad pačioje sezono pabaigoje vieną ar kitą vietą lygoje gali nulemti keli taškai. Sportininkams ši sezono dalis yra pati maloniausia, nes kovojant dėl aukštesnių vietų yra maksimali motyvacija. Ne tik dėl komandinių rezultatų, bet ir asmeninių, nes stebintys žaidimą visada labiau įsimena sezono pabaigą, o ne pradžią“, – kalbėjo ilgus metus Lietuvos rinktinei atidavęs A.Klimavičius.

Rugsėjo 21 dieną Kauno SM „Tauro“ stadione „Kauno Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ dvikova prasidės 15 valandą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...