Anglai neįveikė slovakų ir B grupėje liko antri (FOTO, VIDEO)

Viename iš paskutiniųjų B grupės mačų į kovą stojo Anglijos bei Slovakijos rinktinės. Roy'aus Hodgsono auklėtiniai savo sąskaitoje prieš akistatą turėjo keturis taškus ir lentelėje pirmavo, bet slovakai nuo jų atsiliko tik vienu.

Didelė dalis futbolo sirgalių, be jokios abejonės, šį vakarą tikėjosi anglų pergalės.

Visgi, jiems teko nusivilti.

Komandų sudėtys:

Slovakija: M. Kozačik; P. Pekarik, M. Škrtel, J. Durica, T. Hubočan; V. Weiss (78’ M. Škriniar), M. Hamšik, J. Kucka, V. Pečovsky (67’ N. Gyomber), O. Duda (57’ D. Švento); R. Mak.

Anglija: J. Hart; R. Bertrand, C. Smalling, G. Cahill, N. Clyne; E. Dier, J. Wilshere (56’ W. Rooney), J. Henderson; A. Lallana (61’ D. Alli), J. Vardy, D. Sturridge (76’ H. Kane).


Atsinaujinusi Anglijos rinktinė rungtynes pradėjo lėtai. Tik penktąją minutę virš vartų prasmūgiuoti sugebėjo Jamie Vardy, tačiau ataka labai pavojinga nebuvo.

Žaidimas kiek suaktyvėjo kėlinio viduryje. Gerą perdavimą į baudos aikštelę buvo atlikęs slovakų saugas Marekas Hamšikas, tačiau į jį niekas neatsiliepė. Tuo tarpu kelios anglų atakos pasibaigė smūgiais į vartininką.

Gerą šansą kontratakoje turėjo Vardy, bet nuginkluoti Matušo Kozačiko jam nepavyko, o 33-ąją minutę savo laimę smūgiuodamas išmėgino Adamas Lallana.

Anglams didžiąją laiko dalį tiesiog kontroliuojant kamuolį pirmasis kėlinys ir pasibaigė.

Po petraukos abi rinktinės žaidė panašiai. Anglijos vienuolikė daugiau atakavo, tačiau jų varžovai vis sugebėdavo atsilaikyti.

Antrojo kėlinio pradžioje keletą progų turėjo slovakų saugai Robertas Makas bei Vladimiras Weissas, bet kur kas daugiau smūgių į vartus atliko jų varžovai.

Bene geriausioje situacijoje buvo atsidūręs po keitimo aikštėje pasirodęs Dele Alli, bet tame epizode kamuolį praktiškai iš vartų sugebėjo išmušti gynėjas Martinas Škrtelis.

Taip pat puikaus perdavimo buvo sulaukęs Danielis Sturridge’as, tačiau jam nepataikius į kamuolį rezultatas išliko 0-0.

Visi Slovakijos rinktinės keitimai stiprino gynybą, todėl nenuostabu, kad joje ir užsidarę jie sugebėjo neleisti anglams įmušti.

Šios lygiosios reiškia, jog Anglija B grupėje užėmė antrąją vietą, į priekį užleisdama rusus sutriuškinusį Velsą. Tuo tarpu slovakai turi didelį šansą žengti į aštuntfinalį kaip viena geriausių trečiųjų komandų.

Rezultatas:

Slovakija 0 - 0 Anglija

Turnyrinė lentelė:

 

 

Pasiaukojanti Slovakijos rinktinės gynyba: