Anglų bandymas nutraukti prakeiktą seriją (apžvalga)

Antradienis – paskutinė pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio kovų diena, kuri išaiškins, kurios paskutinės dvi komandos žengs į ketvirtfinalį, rašo lrt.lt. Pirmosiose rungtynėse susitiks F grupės lyderė Švedijos rinktinė ir tvirtai visuose žaistose mačuose pasirodžiusi Šveicarija. Paskutinėse aštuntfinalio rungtynėse dėl bilieto į ketvirtfinalį susirems be įvarčių rungtynių nebaigianti Kolumbijos komanda ir anksti vietą atkrintamosiose varžybose užsitikrinusi Anglijos rinktinė. Visas futbolo čempionato rungtynes galite stebėti per oficialų turnyro transliuotoją LRT.

Netikėtai Meksiką patiesę švedai bandys įrodyti, kad čempionate jie – ne turistai

Antradienį Sankt Peterburge pirmosios į kovą dėl bilieto į tolimesnį etapą stos po 24 metų pertraukos į aštuntfinalį patekusi Švedijos rinktinė ir šveicarai, kurie paskutinį kartą į ketvirtfinalį pateko tada, kai čempionatas vyko namuose – 1958 metais. Aiškiais šio susitikimo favoritais laikomi šveicarai, tačiau švedai tikrai norės įrodyti, kad šiame čempionate gali pasiekti daugiau.

Švedijos rinktinė kelias į pirmąją F grupės vietą buvo dramatiškas. Pirmosiose rungtynėse švedai sunkiai, po įmušto 11 metrų baudinio 1:0 įveikė Pietų Korėją. Antrosiose rungtynėse jie susitiko su vokiečiai, kurie paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę 2:1. Lemiamose rungtynėse „Mėlynai geltoni“ kiek netikėtai sutriuškino grupės lyderę Meksiką 3:0 ir užsitikrino pirmąją F grupės vietą.

„Rossocrociati“ čempionatą pradėjo pakiliai, kai pirmosiose rungtynėse su E grupės favoritais brazilais sužaidė lygiosiomis 1:1. Kitose rungtynėse šveicarai džiaugėsi kol kas vienintele savo pergale turnyre prieš Serbijos rinktinę 2:1. Paskutinėse rungtynėse šveicarams užteko ir lygiųjų, būtent jomis ir baigėsi susitikimas su Kosta Rika 2:2. Šveicarijos rinktinė su 5 taškais užsitikrino antrąją vietą E grupėje.

Janne Anderssono kariauna – viena pastoviausių čempionate. Paskutinėse dvejose grupių rungtynėse jų startinė sudėtis nesikeitė, tačiau antradienį jiems reiks atlikti bent vieną pakeitimą, nes Sebastianas Larssonas negalės padėti dėl surinktų geltonų kortelių.

Šveicarijos rinktinei net du žaidėjai negalės padėti dėl gautų geltonų kortelių – Fabianas Scharas ir kapitonas Stephenas Lichteineris.

Įdomu tai, kad skandinavų rinktinės kapitonui Andreasui Granqvistui aštuntfinalio rungtynių dieną turėtų gimti vaikas, tačiau jis susitikime tikrai žais.

50 – tiek iš viso susitikimų pasaulio čempionate bus sužaidusi Švedija, tačiau ji niekada netapo čempione – geriausias pasirodymas užfiksuotas namuose rengtame čempionate 1958 metais, kai jie pasiekė finalą, tačiau jame pralaimėjo brazilams.

Šveicarijos statistika taip pat neblizga. Paskutinį kartą į ketvirtfinalį jie pateko dar 1954 metų čempionate, kuris vyko namuose.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Švedija: Robinas Olsens, Mikaelis Lustigas, Victoras Lindelofas, Andreasas Granqvistas, Ludwigas Augustinssonas, Viktoras Claessonas, Gustavas Svenssonas, Albinas Ekdalis, Emilis Forsbergas, Marcusas Bergas, Ola Toivonenas.

Šveicarija: Yannas Sommeris, Michaelis Langas, Johanas Djourou, Manuelis Akanji, Ricardo Rodriguezas, Valonas Behrami, Granitas Xhaka, Xherdanas Shaqiri, Blerimas Dzemaili, Stevenas Zuberas, Josipas Drmicius.

Šias rungtynes nuo 16.45 val. stebėkite per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Ar Kolumbijos rinktinė pirmą kartą nugalės Angliją?

„Spartako“ stadione antradienį aštuntfinalio kovas pabaigs Anglijos ir Kolumbijos rinktinių susirėmimas dėl paskutinio bilieto į kitą etapą. Anglijos rinktinė yra susitikimo favoritė, tačiau nepailstančiai įvarčius mušantys pietų amerikiečiai neleis europiečiams lengvai kvėpuoti.

Anglijos rinktinė susitikime su Tunisu turėjo sunkumų ir tik per pridėtą laiką įmušė antrąjį įvartį, kuris nulėmė pergalę 2:1. Mačas su Panamos rinktine buvo lengvesnis ir jį „Trys liūtai“ laimėjo rezultatu 6:1. Paskutinėse grupės rungtynėse su Belgija anglai pralaimėjo 0:1, bet reiktų paminėti, kad abejose komandose nežaidė pagrindinės sudėties žaidėjai. Reiktų pripažinti, kad tikrasis šios rinktinės pajėgumas atsiskleis tik aštuntfinalyje.

Kolumbija H grupėje finišavo pirmoje vietoje, tačiau pirmosiose čempionato rungtynėse jie likę dešimtyje 1:2 pralaimėjo Japonijos rinktinei. Kitose rungtynėse komanda iš Pietų Amerikos parodė visą savo puolimo potencialą ir nušlavė lenkus rezultatu 3:0. Rungtynės su Senegalu pietų amerikiečiai šventė pergalę rezultatu 1:0.

Anglijos rinktinės sudėtyje gali pasirodyti traumą išsigydęs Dele Alli. Net neabejojama, kad Garethas Southgate`as į startinę sudėtį grąžins kapitoną Harry Kane`ą, kuris yra kol kas rezultatyviausias čempionato žaidėjas su 5 įvarčiais.

Kolumbijos treneris Jose Pakermanas dar nėra įsitikinęs, ar Kolumbijos žvaigždė Jamesas Rodriguezas galės padėti šiose rungtynėse. Rungtynių su Senegalu metu jam atsinaujino trauma, tačiau po išsamių tyrimų paaiškėjo, kad ji nėra labai rimta.

„Los Cafeteros“ J. Rodriguezas antradienį kaip niekad reikalingas, nes jie per penkis tarpusavio susitikimus su Anglijos rinktine dar nėra laimėję. Paskutinį kartą jie pasaulio čempionate buvo susitikę dar 1998 metais, kai įvarčius į Kolumbijos vartus mušė Davidas Beckhamas ir Darrenas Andertonas.

Kolumbijos rinktinė neturėtų nusiminti, nes paskutinę pergalę aštuntfinalyje Anglija šventė dar 2006 metais, tačiau prieš Pietų Amerikos atstovus iš Ekvadoro. Kolumbijos rinktinei pasitikėjimo savimi turėtų dar pridėti tai, kad po dabartinio trenerio atėjimo į komandą, Kolumbija dar nepralaimėjo rungtynių rinktinėms iš Europos – 6 pergalės ir 2 lygiosios.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Kolumbija: Davidas Ospina, Santiago Ariasas, Davinsonas Sanchezas, Yerry Mina, Johanas Mojica; Carlosas Sanchezas, Mateusas Uribe, Juanas Cuadrado, Juanas Quintero, Luisas Murielis, Falcao.

Anglija: Jordanas Pickfordas, Kyle Walkeris, Johnas Stonesas, Harry Maguire`as, Kieranas Trippieras, Dele, Jordanas Hendersonas, Jesse`as Lingardas, Ashley Youngas, Raheemas Sterlingas, Harry Kane`as.

lrt.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...