A.Novikovas: "Parodėme charakterį ir pavyko planas" (+ kiti komentarai)

Po lygiosiomis 1:1 pasibaigusių Europos čempionato atrankos rungtynių Slovėnijoje rinktinės treneris ir žaidėjai kalbėjo, jog pasiektas rezultatas naudinga tiek patirties atžvilgiu, tiek psichologiškai.

Vyr. treneris Igoris Pankratjevas:
„Rungtynės buvo sunkios abiems komandoms. Teigiamą rezultatą mums lėmė tai, kad drausmingai žaidėme gynyboje, visi sužaidė labai pasiaukojančiai. 

Džiaugiuosi dėl to, kad komanda nepalūžo, nes praleisti įvartį paskutinę pirmo kėlinio minutę nelengva psichologiškai. Per pertrauką sakiau: jei tvarkingai ir drausmingai ginsimės, savo šanso sulauksime. Mūsų jauna komanda žaisdama su stipriu priešininku šį kartą įgavo geros patirties."

Saugas Arvydas Novikovas:
„Parodėme charakterį. Žaidėme antru numeriu ir manau, kad tai gerai pavyko. Esame patenkinti, kad pavyko įmušti įvartį. Antrajame kėlinyje geriau pavyko pereiti į greitas atakas. Kai atsidurdavome prie baudos aikštelės, tai sukeldavo panikos slovėnų gynyboje. 

Dėl 11 metrų baudinio - tiesiog paėmiau kamuolį ir mušiau. Niekas neprieštaravo, visi pasitikėjo manimi. Žinojau kur mušiu, visada ten mušiau. Nors buvo baisoka, ko gero taip pirmą kartą. Per pridėtą laiką, paskutines kelias minutes atakoms jau trūko jėgų, prašiau keitimo, bet jau jie buvo išnaudoti."

Saugas Fedoras Černychas:
„Džiugina, kad komanda kovojo iki galo ir pasiekėme lygiąsias, išsivežėme tašką. Šiai dienai tai geras rezultatas. Iš kitos pusės, gaila, kad jau neišeis pakovoti dėl trečios vietos. Dabar laukia anglai, namuose prie savo žiūrovų bandysime pasiekti geresnį rezultatą.

Jei teisėjas paskyrė baudinį į mūsų vartus - nieko nepadarysi. Rūbinėje per pertrauką vyriškai pasikalbėjome, kad reikia kovoti ir žaisti toliau, nežiūrėti į varžovus."

Gynėjas Vaidas Slavickas:
„Kaip išvykoje, prieš stiprią rinktinę, rezultatas pakankamai neblogas. Įvarčiai buvo analogiški, abu 11 metrų baudiniai. Ką teisėjas skyrė į mūsų vartus, tą skyrė ir į jų. Sunkios rungtynės, bet pavyko iškovoti tašką. 
Kaip ir tikėjomės, varžovai daug kontroliavo kamuolį, turi techniškai stiprių žaidėjų. Krašte buvo nelengva, krašto saugai sueidavo į vidurį, darė persvaras tryse prieš du krašte. Bet regis didelių klaidų nepadariau.
Po mūsų įvarčio prasidėjo jų spaudimas, vaikinai pavargo, kojos apsunko, tačiau atlaikėme spaudimą ir iškovojome lygiąsias."

Gynėjas Linas Klimavičius:
„Smagu, kad iškovojome tašką. Tai buvo psichologiškai svarbu komandai. Kiekvienas slovėnų žaidėjas yra aukšto individualaus meistriškumo, todėl galima buvo tikėtis sunkių rungtynių. Neteko žaidžiant pamatyti, kad dalinai dingtų šviesa rungtynių metų, tačiau buvo trumpa pertrauka, todėl tai išmušė iš vėžių."