Ant podiumo lipti atsisakęs L. Messi: "Nenorime būti korupcijos dalimi"

Šeštadienį Argentinos rinktinė pasirodymą Pietų Amerikos čempionate baigė pergale prieš Čilę. Kovoje dėl bronzos argentiniečiai varžovus įveikė rezultatu 2:1.

Visgi po rungtynių daugiau buvo kalbama ne apie Argentinos pergalę, bet Lionelio Messi ir Gary Medelio konfliktą, pasibaigusį abiejų žaidėjų išvarymu iš aikštės.

37-ąją minutę futbolininkai kibo vienas kitam į atlapus, nors didesnė iniciatyva buvo parodyta iš G. Medelio. Visgi teisėjas nusprendė nubausti abu žaidėjus.

Po rungtynių į aikštę atsiimti bronzos medalio nebesugrįžęs L. Messi tvirtina, kad taip pasielgė, nes nenori būti korumpuotos konfederacijos dalimi, negerbiančia nei komandų, nei žaidėjų.

"Tai, ką sakiau, tas ir nutiko", – pokalbį pradėjo "Barcelona" žvaigždė. – Nėjau ant podiumo, nes mes esame negerbiami ir neturėtume būti korupcijos dalimi. Mes buvome pasirengę pasiekti daugiau šiame turnyre, tačiau jie mums to padaryti neleido. Čia esanti korupcija ir teisėjai neleido žmonėms pasimėgauti futbolu. Jie paprasčiausiai viską sugadino".

"Mes turime būti atviri ir pasakyti, kad teisėjai atėmę iš mūsų galimybę varžytis finale. Aš net neabejoju, kad Brazilija taps čempionais. Šis turnyras tam ir buvo organizuojamas. Tikiuosi, kad teisėjai ir VAR nepridarys žalos Peru komandai, nes ji turi viską, kad galėtų varžytis su brazilais. Visgi jiems bus labai sudėtinga", – tęsė L. Messi.

Paklaustas apie incidentą su G. Medeliu, L. Messi sakė: "Būtų pakakę geltonos kortelės, tačiau, kaip ir jau minėjau, aš dabar kenčiu dėl to, ką pasakiau paskutinį kartą. Svarbiausia yra tai, kad komanda finišavo pergalingai."