Ant "Serie A" slenksčio – dar vienas lietuvis

Praėjusių metų lapkričio mėnesį išsipildė perspektyvaus Lietuvos futbolininko Edgaro Dubicko svajonė, rašo sportas.info žurnalistas Dominykas Genevičius. „Lecce“ (Italija) klubui priklausantis 21-erių metų žaidėjas debiutavo aukščiausioje Italijos lygoje „Serie A“. Tiesa, jau šių metų sausį buvo nuspręsta jį paskolinti Italijos trečios lygos „Gubbio“ ekipai, bet į pagrindinę „Lecce“ sudėtį pradėjo belstis jaunesnis Edgaro brolis – 18-metis Augustas Dubickas.

A. Dubickas šiais metais sudarė sutartį su „Lecce“ ir jau buvo registruotas „Serie A“ rungtynėms. Nors išbėgti į aikštę jam dar neteko, neabejojama, kad futbolininko laukia šviesi ateitis. Karjerą jis pradėjo Marijampolėje, o į Italiją jis išvyko 2018 metais.

„Futbole atsidūriau, nes jį su draugais nuo mažų dienų žaisdavome gatvėse. Taip kilo mintis pradėti lankyti treniruotes“, - Sportas.info sakė A. Dubickas.

Daugiau pasireikšti futbolininkas galės atstovaudamas „Lecce“ jaunimo ekipoms. Pats žaidėjas prisipažino, kad nesitikėjo taip greitai gaus galimybę treniruotis su suaugusių komanda ir būti registruotas „Serie A“ rungtynėms.

„Įspūdžiai „Lecce“ komandoje labai geri. Labiausiai nustebino, kad į mane atkreipė dėmesį pirma komanda ir dabar daugiausiai laiko praleidžiu būtent su ja. Tikrai tokio kvietimo nesitikėjau. Svarbiausia man buvo įsilieti į jaunimo komandą ir žaisti joje. Tačiau nutiko taip, kad teko dalyvauti ne vienoje pagrindinės komandos treniruotėje, o vėliau mane įtraukė į sudėtį“, - pasakojo A. Dubickas.
 
A. Dubickas taip pat pabrėžė, kad jį papildomai motyvavo ir brolio Edgaro pasiekimai ir debiutas aukščiausioje Italijos lygoje.

„Žinoma, kad brolio pasiekimai suteikia papildomos motyvacijos. Tarpusavyje tikrai nekonkuruojame, atvirkščiai – palaikome vienas kitą“, - sakė A. Dubickas.  Jis buvo registruotas vasario 2 dienos rungtynėms, kuriose „Lecce“ 4:0 parkupdė „Torino“ ekipą.

Futbolininkas pabrėžė, kad dabar artimiausia jo svajonė – debiutas „Serie A“ lygoje. „Mano lūkesčiai šiemet yra gauti daugiau nuolatinio žaidybinio laiko ir dažniau būti įtrauktam į pirmos komandos sudėtį“, - teigė jis.

Kalbėdamas apie mėgstamiausią savo komandą, A. Dubickas išskyrė Anglijos futbolo grandą Londono „Chelsea“, kurį jis palaiko nuo mažų dienų.

Sportininkas jau yra atstovavęs Lietuvos jaunių futbolo rinktinėms ir priduria, kad atstovauti savo šalies nacionalinei komandai niekada neatsisakys.

„Atstovavimas rinktinei man reiškia laba daug. Labai smagu ir didelė garbė yra atstovauti savo šaliai, todėl esu visada pasirengęs jai padėti“, - pridūrė Lietuvos futbolo talentas.

Dominykas Genevičius, sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...