Antradienį laukiančios Čempionų lygos intrigos

Antradienį UEFA Čempionų lygoje prasideda 3-asis grupių etapo turas. Į kovą stojo 16 komandų iš A-D grupių.

Šį vakarą neišvysime dvikovų, kuriose akis į akį susitiks dvi pačio aukščiausio kalibro komandos, tačiau intrigos nusimato ne viename stadione.

Šį sezoną UEFA Čempionų lygoje yra nemažai staigmenų – jau grupių etape strigti pradėję favoritai. Vieni tokių – Madrido "Real" ir Londono "Tottenham" klubai, iš kurių šį vakarą yra reikalaujama pergalių.


Turkiškas pragaras. Madrido "Real" komandos laukia tikras iššūkis – šį sezoną pastovumo niekaip neatrandantys Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai atvyksta į Stambulą, kur juos priima aistringai palaikoma "Galatasaray" komanda. "Baltųjų" ekipos žygis Čempionų lygoje prasidėjo katastrofiškais rezultatais – iš pradžių Paryžiuje patirtas pralaimėjimas 0:3 PSG komandai, o vėliau namuose tik paskutinėmis minutėmis išplėštos lygiosios prieš "Club Brugge". 

Tokie rezultatai nulėmė tai, kad po dviejų turų triskart iš eilės Čempionų lygos nugalėtojas yra paskutinėje vietoje. Nepaisant to, "baltųjų" situacija nėra tokia bloga – "Galatasaray" savo sąskaitoje taip pat turi tašką, o "Club Brugge" juos lenkia tik minimaliu skirtumu. "Real" šį vakarą turi realią galimybę grįžti į antrąją poziciją, tačiau didžiulį palaikymą savo stadione turintis "Galatasaray" klubas pasistengs tapti dar vienu nemaloniu siurprizu Z. Zidane'o kariaunai, kuri, atrodo, šį sezoną gali ne tik laimėti prieš bet ką, bet ir taip pat nusileisti bet kam.

Bandymas nuplauti gėdą. Ne ką lengvesnis egzaminas laukia Londono "Tottenham" komandos, kuri, priešingai nei "Real", yra pradėjusi strigti visuose frontuose. "Spurs" futbolininkai praėjusiame ture patyrė vieną didžiausių ir skaudžiausių pralaimėjimų visoje klubo istorijoje – jie buvo sumalti į miltus savo pačių tvirtovėje: į Šiaurės Londoną atvykęs Miuncheno "Bayern" šeimininkams "atrašė" septynis įvarčius. Po tragiškos Čempionų lygos nakties sekė dar vienas košmaras "Premier" lygoje – tą pačią savaitę rezultatu 0:3 nusileista "Brighton" ekipai, o šį savaitgalį sužaista lygiosiomis 1:1 su lygos autsaideriu "Watford".

"Tottenham", dar prieš penkis mėnesius žaidęs Čempionų lygos finale, po dviejų turų yra surinkęs vieną tašką ir užima paskutinę vietą. Mauricio Pochettino auklėtinių tikslas yra kuo greičiau grįžti į pergalių kelią, tačiau jų ruože yra gana didelė kliūtis – Belgrado "Crvena zvezda" klubas. Serbų ekipa taip pat nepasipriešino "Bayern" žaidėjams, tačiau rezultatu 3:1 įveikė Pirėjo "Olympiakos", prieš kurį pergalės nepasiekė pats "Tottenham".

Tobulas startas. Paryžiaus "Saint-Germain", "Manchester City" ir Miuncheno "Bayern" yra trys klubai, kurie gali pasidžiaugti turnyro pradžioje demonstruojamais rezultatais. Bavarijos ekipa po dviejų rungtynių jau sugebėjo peržengti 10 įvarčių žymą, o "Man City" ir PSG turi tobulą įmuštų ir praleistų įvarčių balansą. Abu minėti klubai patenka į dar įvarčio šiame sezone nepraleidusių komandų gretas. PSG gynyboje sužaidė "sausas" rungtynes prieš Madrido "Real" (3:0) ir "Galatasaray" (1:0), o "Man City" – prieš Donecko "Šachtar" (3:0) ir Zagrebo "Dinamo" (2:0).

Įvarčių paieškos. Trečiajame Čempionų lygos grupių rate paplušėti dėl ko turi Cristiano Ronaldo – rezultatyviausias visų laikų turnyro žaidėjas kol kas yra sukrapštęs vieną įvartį, o ir tas pats buvo pasiektas paskutinių rungtynių pabaigoje. C. Ronaldo nebūtų panašus į save, jeigu jam nerūpėtų atsidurti rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje. Pasigerinti savo statistiką portugalas turi galimybę – šį vakarą Turine laukia dvikova su Maskvos "Lokomotiv", kuri namuose prieš Madrido "Atletico" komandą kamuolį iš savo vartų traukė dukart. Čempionų lygoje C. Ronaldo prieš Rusijos komandas iki šiol žaidė du kartus – per 180 minučių įmušti tris įvarčiai.

Nesulaikomas puolimas. Atsidurti rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje gali pakakti ir vieno kėlinio – tai jau šiame sezone įrodė Miucheno "Bayern" atstovas Serge'as Gnabry. Antrajame kėlinyje prieš "Tottenham" net keturis įvarčius pasiekęs vokietis dabar kartu su Erlingu-Brautu Haalandu dalinasi 1-2 pozicijas. Tarp rezultatyviausių žaidėjų yra atsidūręs ir kitas "Bayern" žaidėjas – Robertas Lewandowskis, savo sąskaitoje turintis tris įvarčius. "Bayern" šį vakarą stoja į kovą su Pirėjo "Olympiakos" komanda, kuri šį sezoną per rungtynes praleidžia bent du įvarčius. Taigi, "Bayern" lyderiai turi puikią galimybę užtvirtinti savo pozicijas rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...