Antrajame kėlinyje įvarčių fiestą atidaręs "Arsenal" triumfavo Šiaurės Londono derbyje

Sekmadienį 16 valandą 5 minutės Anglijos "Premier" lygoje įvyko intriguojančios 14-ojo turo rungtynės.

"Emirates" stadione įvyko Šiaurės Londono derbis – Londono "Arsenal" priėmė "Tottenham" futbolininkus. Po kovingos ir permainingos kovos antrajame kėlinyje užsikūrę "kanonieriai" džiaugėsi itin svarbia pergale rezultatu 4:2.

Unai Emery auklėtiniai nieko nelaukdami nuo rungtynių pradžios ėmėsi iniciatyvos ir privertė kaip reikiant paplušėti "Tottenham" gynybą. Jau 10-ąją minutę po Jano Vertongheno klaidos į svečių vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jį realizuoti stojęs Pierre'as-Emerickas Aubameyangas savo sirgalių nenuvylė – puolėjo smūgis buvo tikslus.

Visiškai pirmas 20 minučių aikštėje dominavusi "Arsenal" ekipa savo tempą sumažino kėlinio viduryje, o tuo pasinaudojusi "Tottenham" ekipa netrukus persvėrė rezultatą savo naudai.

30-ąją minutę Ericas Dieris po standartinės situacijos galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. Ilgai netrukus, nepraėjus nei keturioms minutėms, į "Arsenal" vartus buvo paskirtas abejotinas 11 metrų baudinys. Mike'ą Deaną įtikino Heungo-Sono Mino nukritimas ant žemės, o progos įmušti nuo 11 metrų žymos sulaukęs Harry Kane'as nesuklydo – jo smūgis buvo netraukiamas ir rezultatas jau netikėtai tapo 2:1 svečių naudai.

"Arsenal" gerbėjai tikėjimo neprarado – jų komanda šį sezoną įspūdingai žaidžia antruosius kėlinius. Taip atsitiko ir šį kartą – "kanonieriai" į varžovų vartus įsūdę net tris įvarčius.

56-ąją minutę nuostabų įvartį po Aarono Ramsey perdavimo iš maždaug 20 metrų įmušė P. Aubameyangas. 74-ąją minutę savo žodį tarė ir po pirmojo kėlinio aikštėje pasirodęs Alexandre'as Lacazette'as – prancūzas vėl po to pačio A. Ramsey perdavimo iš maždaug 20 metrų nuginklavo Hugo Llorisą.

Ties tuo "Arsenal" šou neužsibaigė – vos po trijų minučių į baudos aikštelę po P. Aubameyango perdavimo įkirtęs Lucas Torreira smeigė paskutinę vinį į "Tottenham" karstą.

Lyg to būtų negana, daugiau nei 10 minučių "pentiniai" buvo priversti žaisti dešimtyje, kai antrą geltoną kortelę prieš save 85-ąją minutę išvydo Janas Vertonghenas.

"Arsenal" po pergalės išstūmė "Tottenham" ekipą iš didžiojo ketverto ir dabar turi lygiai po 30 taškų.

Rezultatas:

"Arsenal" 4 - 2 "Tottenham"
10' [1 - 0] P. Aubameyang (11 m. baudinys)
30' [1 - 1] E. Dier
34' [1 - 2] H. Kane (11 m. baudinys)
56' [2 - 2] P. Aubameyang
74' [3 - 2] A. Lacazette
77' [4 - 2] L. Torreira
85' J. Vertonghen ("Tottenham") pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Arsenal": Leno, Bellerin, Sokratis, Holding, Mustafi, Kolasinac, Xhaka, Iwobi, Torreira, Mkhitaryan, Aubameyang.

"Tottenham": Lloris, Aurier, Vertonghen, Foyth, Davies, Dier, Alli, Sissoko, Eriksen, Son, Kane.