Antrasis "Real" ir "Barcelona" klubų susirėmimas: kam atiteks bilietas į finalą?

Futbolo sirgalių akys trečiadienio vakarą kryps į Ispanijos sostinę. „Santiago Bernabeu“ stadione paaiškės pirmasis Karaliaus taurės finalo dalyvis.

Pusfinalyje kaunasi du Ispanijos futbolo titanai – Madrido „Real“ ir „Barcelona“. Pirmoji dvikova Katalonijos sostinėje baigėsi lygiosiomis 1:1, todėl visa intriga keliasi į karališkąjį Madridą.

Madrido „Real“ Karaliaus taurės finale nežaidė nuo 2014 metų, kai tuo metu „Barcelona“ šį trofėjų laimėjo paskutinius keturis sezonus.

Susitikimas startuos 22 valandą. Pateikiami rungtynių apžvalgą:


Komandų rezultatai

Abi komandos savaitgalį iškovojo pergales Ispanijos pirmenybėse. Tiek „Barca“, tiek ir „Real“ neturėjo lengvų rungtynių, tačiau jose buvo nuskintos pergalės.

Nuo sausio vidurio puikią sportinę formą įgavęs Madrido „Real“ pastaruoju metu vėl susidūrė su problemomis aikštėje. Valensijos „Levante“ buvo nugalėta tik 11 metrų baudinių pagalba, o dar prieš savaitę buvo patirtas netikėtas pralaimėjimas namuose „Girona“ komandai.

Visgi prieš tai per aštuonerias rungtynes „baltųjų“ komanda buvo iškovojusi septynias pergales ir išsiskyrusi taikiai būtent su „Barca“. Santiago Solari auklėtiniai po Madrido derbio, kuriame buvo iškovota pergalė rezultatu 3:1, negalėjo pasigirti efektyviu žaidimu puolime – paskutinėse trijose rungtynėse nebuvo peržengta dviejų įvarčių riba.

„Barcelona“ savaitgalį kovėsi su visada namuose pirtį užkuriančia „Sevilla“. Neatsitiko išimtis ir šioje akistatoje – andalūzai pirmavo du kartus, tačiau stebuklus išdarinėjęs Lionelis Messi nepaliko katalonų be taškų ir dėka jo trijų įvarčių bei rezultatyvaus perdavimo nugalėjo šeimininkus rezultatu 4:2.

Lyginant abiejų komandų formą, „Barca“ per pastarąsias dešimt rungtynių yra užfiksavusi prastesnius rezultatus – iškovotus penkios pergalės, keturis kartus sužaista lygiosiomis ir sykį patirtas pralaimėjimas Karaliaus taurėje „Sevilla“ ekipai.

Abiejų komandų žaidimas šioje sezono stadijoje yra neprognozuojamas, todėl ir „Santiago Bernabeu“ stadione nė vienai iš komandų nėra klijuojama favorito etiketė.

Komandų naujienos

Abi komandos savo sudėtyse praktiškai neturi problemų. Madrido „Real“ gretose tikrai negalės žaisti Marcosas Llorente, kuris figūravo pirmajame susitikime, kuriame ir patyrė traumą. Kurį laiką nežaidęs Isco taip pat yra pasiruošęs dvikovai, tačiau stipriai abejojama, kad Santiago Solariui prireiks jo paslaugų.

Sergio Ramosas dėl diskvalifikacijos praleido paskutines „La Liga“ rungtynes, tačiau bus pilnai pasiruošęs lemiam mačui su „Barcelona“.

„Barcelona“ taip pat praktiškai neturi problemų – į registruotą žaidėjų sąrašą buvo įtrauktas ir traumą išsigydęs Arthuras, tiesa, išlieka maža tikimybė, kad brazilas iškart žais startinėje sudėtyje.

Didelių siurprizų nesitikima abiejų komandų startinėse sudėtyse. Manoma, kad Arthurą vis dar pavaduos Arturo Vidalis, o Philippe Coutinho krašto puolėjo pozicijoje pakeis Ousmane Dembele. Savo ruožtu „Real“ taip pat greičiausiai žais 4-3-3 išsidėstymu. Kraštuose tikimasi pamatyti Vinicių Juniorą bei Garethą Bale‘ą.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real Madrid“: (4-3-3) Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Sergio Reguilon; Toni Kroos, Casemiro, Luka Modrič, Vinicius Junior, Karim Benzema, Gareth Bale.

„Barcelona“: (4-3-3) Marc-Andre ter Stegen; Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba; Ivan Rakitič, Sergio Busquets, Arturo Vidal; Lionel Messi, Luis Suarez, Ousmane Dembele.

Įdomūs faktai

Tai bus 240-as „El Clasico“ per šių klubų istoriją. 95 pergales yra iškovojęs „Real“, 93 – „Barcelona“, dar 51 dvikova baigėsi lygiosiomis.

Madrido „Real“ klubas Karaliaus taurėje nepralaimėjo 34 iš žaistų 38 rungtynių.

Paskutinis „Barcelona“ komandos apsilankymas „Santiago Bernabeu“ stadione buvo labiau nei sėkmingas – katalonai savo priešų tvirtovėje atšventė pergalę rezultatu 3:0.

2012-13 metų sezone šios komandos taip pat buvo susitikusios Karaliaus taurės pusfinalyje. Pirmoji dvikova taip pat baigėsi lygiosiomis 1:1, tačiau atsakomajame mače „Real“ šventė pergalę ir patekimą į finalą.

„Barca“ per pastaruosius keturis apsilankymus „Real“ tvirtovėje tris kartus mušė daugiau nei du įvarčius.

Karaliaus taurėje Madrido ekipa per paskutines tris namų rungtynes yra pelniusi net 13 įvarčių.

Lioneliui Messi „Santiago Bernabeu“ stadiono sienos yra nesvetimos – jis per savo karjerą čia yra įmušęs jau 15 įvarčių.