Apie rasinę neapykantą užsiminęs M. Ozilas atsisveikina su Vokietijos rinktine

Mesutas Ozilas priėmė sunkiausią sprendimą savo karjeroje - 2014 metais pasaulio čempionu tapęs 29-erių metų futbolininkas socialinėje erdvėje paskelbė apie pasitraukimą iš Vokietijos rinktinės.

Futbolininkas, kuris buvo linčiuojamas Vokietijos žiniasklaidos per tragiškai susiklosčiusį šių metų planetos čempionatą, šiandien savo oficialioje Twitter paskyroje visą dieną dalijosi žinutėmis apie jo situaciją rinktinėje ir tik paskutinėje jos dalyje patvirtino, kad tai buvo atsisveikinimas su nacionaline komanda.

M. Ozilas neapykantą savo šalyje ir žiniasklaidoje sulaukė po to, kai įsiamžino su Turkijos prezidentu Recepu Erdoganu. M. Ozilas yra turkų kilmės vokietis, o tai ir sukėlė tokį ažiotažą šalies spaudoje.

Skandalingoji nuotrauka su Turkijos prezidentu
Skandalingoji nuotrauka su Turkijos prezidentu. (Scanpix nuotr.)
Vokietijos rinktinės žaidėjas savo viešame laiške teigė, kad po nuotraukos su šiuo politiniu veikėju jautė neapykantą ir pačioje šalies futbolo federacijoje. Jis teigė, kad būtent tai ir privedė jį priimti sprendimą pasitraukti iš nacionalinės komandos dar būnant tik 29-erių metų.

"Nurimus aistroms ir nuslūgus emocijoms, galiu pasakyti, kad daugiau nebežaisiu Vokietijos rinktinėje, kurioje susidūriau su rasine neapykanta ir paprasčiausiu pagarbos nebuvimu.

Vilkėjau Vokietijos komandos marškinėlius jausdamas didžiulę garbę, tačiau nebe šiandien. Priimti šį sprendimą buvo ypatingai sunki užduotis, nes visus metus dariau viską dėl savo komandos draugų, trenerių štabo ir kitų gerų žmonių Vokietijoje.

Tačiau kai patys aukščiausi žmonės federacijoje tave žemina, negerbia tavo šaknų ir tavimi naudojasi kaip politine propaganda, tada turi sau pasakyti, kad tai yra užtektinai. Tai nėra priežastis dėl kurios aš žaidžiu futbolą ir aš nežadu daugiau kažką daryti šiuo klausimu. Rasizmas negali būti toleruojamas", - taip savo paskutinėje pastraipos žinutėje rašo M. Ozilas.

M. Ozilas savo karjerą nacionalinėje Vokietijos rinktinėje pradėjo dar 2009 metais. Iš viso vokietis sužaidė 92 rungtynes, pelnė 23 įvarčius ir buvo vienas pagrindinių žaidėjų, atvedusių Vokietiją į triumfą 2014 metų planetos pirmenybėse.