Ar sugebės "Žalgiris" pramušti "Riterių" šarvus?

Šį penktadienį Vilniaus „Sportimos“ arenoje „Žalgiris“ A lygos trečiojo turo rungtynėse 19.30 val. priims principinius varžovus „Riterius“ (buvusius „Trakus“) ir sieks trečiosios pergalės iš eilės.

Praėjusiame A lygos sezone tuomet dar po „Trakų“ vėliava žaidę varžovai finišavo treti. Tiesa, tai padaryti nebuvo paprasta, nes tiek pat taškų surinko ir Kauno „Stumbras“, tačiau tarpusavio santykis „Trakams“ garantavo bronzos medalius.

Naująjį sezoną klubas pradeda ženkliai pasikeitęs – prie ekipos vairo stojo praėjusiame sezone kurį laiką su „Žalgiriu“ dirbęs Aurelijus Skarbalius, komanda dar labiau atjaunėjo ir pakeitė pavadinimą. Senosios sostinės riteriai „Trakai“ nuo šiol oficialiai vadinasi „Riteriais“ ir save pozicionuoja kaip Vilniaus komandą.

Netekčių tarpsezonyje „Riteriams“ netrūksta – vienas svarbiausių komandos žaidėjų Modestas Vorobjovas nusprendė karjerą tęsti „Žalgirio“ klube, o taip pat neliko ir kitų svarbių futbolininkų: Jevgenijaus Osipovo, Diniaro Bilialetdinovo, Vytauto Lukšos, Vaidoto Šilėno. Į Lenkiją nuomos pagrindais persikėlė Justinas Marazas, taip pat buvo atsisveikinta su: Vadimu Manzonu, Etiennu Mukanya ir Kevinu Ntika.

Akivaizdu, kad šiemet „Riteriai“ bus gerokai jaunesni. Tai rodo komandos naujokai. Garsiausiu papildymu reikia laikyti Mindaugą Grigaravičių, kuris ne kartą yra kviestas ir į šalies nacionalinę rinktinę. Taip pat gynybos grandį sustiprino iš „Palangos“ atvykęs Ričardas Šveikauskas. Kiti naujokai – vyrų futbole tik pirmuosius žingsnius žengti bandantys NFA auklėtiniai Valdas Paulauskas ir Matas Ramanauskas.

A lygos sezoną „Riteriai“ pralaimėjimu Marijampolės „Sūduvai“ rezultatu 1:2. Tame mače „Riteriai“ disciplinuotai gynėsi ir šeimininkams sukėlė daug galvos skausmo. Vienintelį įvartį pralaimėtojams pelnė puolėjas Teremas Moffi, realizavęs 11 metrų baudinį.

Antrajame ture „Riteriai“ namuose susitiko su Kauno „Stumbru“ ir sužaidė lygiosiomis 0:0. Nors „Riteriai“ ilgiau kontroliavo kamuolį, kur kas aštriau ir pavojingiau žaidė kauniečiai, atlikę ir ženkliai daugiau smūgių.

Įdomu tai, kad aikštėje „Riterių“ gretose šiame sezone dar nepasirodė vienas klubo simbolių vidurio gynėjas Justinas Januševskis.

Rungtynės vyks jau šį penktadienį, kovo 15 d. nuo 19 val. 30 min. „Sportimos“ manieže.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...