A.Skarbalius: Europos lygos varžybose mums teks žaisti ciniškiau

Trečiadienį UEFA būstinėje Nione (Šveicarija) buvo ištraukti Europos lygos pirmojo atrankos varžybų etapo burtai. Ištraukus pirmo varžybų etapo burtus paaiškėjo, kad „Žalgirio“ laukia akistata su Maltos ir Farerų salų komandų dvikovos nugalėtojais.

„Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius po burtų apsilankęs 15min studijoje teigė, kad kol kas būsimais varžovais žalgiriečiai nesidomėjo. „Kol kas nesame matę nei vienos iš šių komandų, tad galime tik spėlioti apie jų galimybes bei pajėgumus. Gal Farerų salų komandos žaidžia jėgos futbolą, grįstą greičiu ir kovingumu. Maltoje žaidžiamas techniškesnis futbolas, bet taip pat netruks ir kovos. Kita vertus, mes turime savo stilių, žaidimo braižą. Tikėtina, kad UEFA Europos lygos varžybose mums teks keistis, turėsime žaisti ciniškiau, keisime savo žaidimo stilių, braižą, kad pasiektume norimą rezultatą. O mūsų tikslas yra labai konkretus. Šiame Europos lygos atrankos varžybos etape mes sieksime tik pergalės. Esame skirstyti, tad mūsų tikslas vieta kitame etape. Tačiau favoritų etiketė pergalės negarantuoja, tai matome ir dabar pasaulio čempionate. Tačiau turime parodyti geriausią savo žaidimą ir tokiu būdu nusipelnyti sėkmės“, – teigė A.Skarbalius.
 
Potencialių „Žalgirio“ varžovų sąraše buvo septyni klubai: iš karto į pirmą atrankos varžybų etapą patekusi „Glenavon“ ekipa iš Šiaurės Airijos, Tamperės „Ilves“ iš Suomijos ir „Stjarnan“ ekipa iš Islandijos, bei Europos lygos pradiniame atrankos etape žaisiančios „Europa“ (Gibraltaras) ir „Prishtina“ (Kosovas) bei „Birkirkara“ (Malta) ir „KI Klaksvik“ (Farerų salos). Burtai lėmė, kad žalgiriečiams Europos lygos kovų skonį teks prisiminti su Maltos arba Farerų salų ekipomis.
 
Nuo 1990 m. aukščiausioje lygoje rungtyniaujanti „Birkirkara“ per savo istoriją keturis kartus tapo Maltos čempione, bet paskutinis triumfas nutiko 2013 metais. Praėjusiame sezone Maltos čempionate užėmė ketvirtą vietą, o kelią į Europos lygos atrankos varžybas šiai komandai atvėrė patekimas į Maltos futbolo asociacijos taurės turnyro finalą. Kovoje dėl trofėjaus „Birkirkara“ 1:2 nusileido Maltos čempionate pirmą vietą užėmusiai „Valletta FC“ ekipai. 
 
Europos lygos atrankos varžybose „Birkirkara“ nėra naujokė. Debiutas Europos turnyruose įvyko 1997 metais, o geriausius rezultatus „Birkirkara“ pasiekė vos prieš kelis sezonus. 2016-2017 m. sezone UEFA Europos lygos atrankos varžybose Maltos ekipa eliminavo „Široki Brijeg“ komandą iš Bosnijos ir Hercegovinos bei Edinburgo „Hearts“ ekipą iš Škotijos. Tik trečiame atrankos etape „Birkirkara“ komandą sustabdė „Krasnodar“ ekipa iš Rusijos. 
 
Savo ruožtu, „KI Klaksvik“ ekipa Farerų salų čempionate per pastaruosius du sezonus du kartus finišavo antroje pozicijoje. Per savo istoriją 17 kartų Farerų salų pirmenybėse triumfavusi ekipa paskutinį kartą nugalėtojų taurę į viršų kėlė 1999 m. Europos taurėse ši komanda iš viso sužaidė 16 rungtynių ir dar nei karto neįveikė pirmojo atrankos varžybų etapo. Pernai UEFA Europos lygos atrankos varžybų pirmame etape „KI Klaksvik“ susitiko su Stokholmo AIK. Savo aikštėje Farerų salų komanda su varžovais iš Švedijos sužaidė lygiosiomis (0:0), o svečiuose pralaimėjo 0:5.
 
UEFA Europos lygos preliminarus atrankos etapo rungtynės bus žaidžiamas birželio 28 ir liepos 5 dienomis. Pirmojo atrankos etapo kovos įvyks liepos 12 ir 19 dienomis. Žalgiriečiai UEFA Europos lygos atrankos varžybose startuos išvykoje.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...