A.Skarbalius: "Mūsų tikslas – kitas etapas"

Po trijų savaičių sostinės „Riteriai“ pradeda savo penktąją UEFA Europos lygos kampaniją. Per pirmuosius keturis kartus pergalių buvo iškovota daugiau nei patirta pralaimėjimų. Tuo pačiu keliu tikimasi eiti ir šiemet.

Šveicarijoje ištraukus burtus, paaiškėjo, kad naująją europinę kelinę Riteriai pradės rungtynėmis su Farerų salų „Klaksvik“ arba San Marino „Tre Fiori“ ekipa. Pastarosios komandos savo santykius nuliniame etape aiškinsis birželio 27 ir liepos 4 dienomis.

Fareruose šiuo metu yra pats sezono įkarštis – komandos yra sužaidusios po 13 rungtynių ir „Klaksvik“ užima pirmąją vietą. San Marine sezonas neprasidėjęs, todėl „Tre Fiori“ dvikova su Farerų salų atstovais bus pirmoji naujajame sezone.

Riteriai per istoriją su San Marino komanda žaidę dar nėra, o su Farerų atstovais teko susikauti debiutiniame sezone. Tąkart per dvejas rungtynes HB Torshavno ekipą pavyko nugalėti bendru rezultatu 7:1.

Šiemet burtai lėmė tai, kad dvejų rungtynių serija bus pradėta Vilniuje. Tai palengvins situaciją organizuojant kelionę.

„Kelionės organizavimo klausimu, tai San Marinas būtų paprasčiau. Jei vis tik tektų keliauti į Farerų salas, tai ten reikia daugiau dokumentų, pati kelionė ir sunkesnė, ir brangesnė. Kalbant apie lygį, daug kartų esu sakęs, kad mums lengvų varžovų nėra ir Europai turime ruoštis labai rimtai. Nesinori mėtytis žodžiais ir sakyti, kaip mums pasisekė, nes tą savo pranašumą reiks įrodyti aikštėje. Mums būtų geriau, kad varžovai galvotų, jog jiems pasisekė su burtais“, – sakė klubo direktorius Virmantas Lemežis.

Komandos treneris Aurelijus Skarbalius apie burtus kalbėti nebuvo linkęs. Jo manymu, visų pirma reikia žiūrėti ne į varžovą, o į save.

„Be abejonės, kai popieriuje varžovas silpnesnis, yra didesnė galimybė išeiti į kitą etapą. Tačiau kol kas apie San Marino komandą aš nežinau nieko, Farerų salų – smagi komandėlė, esanti pirmoje vietoje savo šalyje.

Kuris varžovas geresnis? Aš Fareruose pats nebuvęs, tačiau apie logistiką ir kitus dalykus esu girdėjęs visokiausių istorijų. Keisis rungtynių metu vėjas? Tegul keičiasi. Bus dar kažkas? Tegul būna. Mūsų tikslas – kitas etapas, todėl turime tiems dalykams būti maksimaliai pasiruošę“, – sakė A.Skarbalius.

Tiesiogiai burtų ceremoniją stebėjo ir komandos kapitonas Valdemaras Borovskis. Anot jo, abu galimi varžovai nėra blogiausi, ką galėjo pasiūlyti burtai, tačiau tuo pačiu jų nuvertinimas būtų didžiausia klaida.

„Tiek laukiau būsimų varžovų, kad jie net nepaaiškėjo (šypsosi). Jei rimtai, tai tiek San Marino, tiek Farerų salų komandos yra įveikiamos, tačiau tiek su vienais, tiek su kitais reikės žaisti. Labai gerai pernai pasakė Vaidotas Šilėnas, kai paminėjo, kad bet kuriame etape niekas kelialapių už ačiū nedalina. Kuris varžovas iš likusių dviejų būtų geresnis? Turbūt, tas, kuris pralaimės“, – geros nuotaikos nestokojo V.Borovskis.

UEFA Europos lygos pirmasis etapas bus žaidžiamas liepos 11 ir 18 dienomis. Pirmosios rungtynės bus žaidžiamos Vilniuje. Komandos varžovas paaiškės liepos 4 – ąją.

Šio sezono UEFA kampaniją Riteriai paskyrė žmonėms su klausos negalia. Kampanijos metu bus vykdoma iniciatyva #makeitlouder, o rungtynių transliacijos žiūrovams bus pasiūlytas vertimas į gestų kalbą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...