A.Skerla tikisi, kad "Žalgiris" primuš įvarčių į "Trakų" vartus (VIDEO)

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komandos treneris Andrius Skerla tikisi, kad per rungtynes su „Trakais“ mūsų ekipai pagaliau pavyks pasinaudoti sukuriamomis progomis įvarčiams pelnyti.

Sekmadienį 18 val. 45 min. LFF stadione susitiks du Lietuvos „SMScredit.lt A lygos“ lyderiai - pirmaujantis Vilniaus „Žalgiris“ (43 taškai) ir antrąją vietą užimantys „Trakai“ (39).

Tai bus jau penktoji šių ekipų tarpusavio dvikova šiais metais. A lygoje komandos du kartus sužaidė lygiosiomis 1:1. Kovo 21-ąją Vilniaus ekipai jau 8 min. įvartį pelnė Jakubas Wilkas, bet 66 min. Jurijus Mamajevas rezultatą išlygino.

Istorija pasikartojo gegužės 7-ąją. 77 min. tas pats J. Wilkas išvedė „Žalgirį“ į priekį, bet 86 min. Dzmitrijus Koubas išplėšė dar vieną tašką savo ekipai.

Dar du kartus Vilniaus ir Trakų komandos susitiko LFF taurės turnyro pusfinalyje. Pirmąsias rungtynes balandžio 8-ąją „Žalgiris“ laimėjo 1:0 (78 min. pasižymėjo Serge'as Nyuiadzi), o atsakomoji dvikova balandžio 29-ąją baigėsi be įvarčių.

Per vasaros pertrauką „Trakai“ kiek pasikeitė. Komandą paliko Darius Cibulskas, Nerijus Astrauskas, Ruslanas Blinovas ir Andžejus Romeika, o atvyko gruzinas Nikolozas Apakidzė.

A lygos XX ture „Žalgiris“ namie sužaidė lygiosiomis 0:0 su Marijampolės „Sūduva“, o „Trakai“ išvykoje 4:0 nugalėjo Gargždų „Bangą“.

Sekmadienio rungtynes dėl diskvalifikacijos praleis Trakų komandos pagrindinis puolėjas Tadas Labukas, o „Žalgirio“ ekipoje galės rungtyniauti visi žaidėjai.

Būsimų varžovų žaidimą analizuojantis „Žalgirio“ treneris Andrius Skerla teigia, kad sekmadienį laukia sunki dvikova.

„Nebus lengva nė jiems, nė mums, - sakė žalgirietis. - Iš šių metų patirties žinome, kad „Trakai“ yra komanda, kurią labai sunku įveikti. Mano manymu, jie šiuo metu yra viena geriausių ekipų A lygoje, visiems sunku su ja žaisti. „Trakai“ turi savo braižą, gerą trenerį, kuris juos motyvuoja. Matosi, kad „Trakai“ rungtyniauja kaip komanda, aikštėje atiduoda visas jėgas, kovoja ir muša įvarčius.“

Būtent įmuštų įvarčių pastaruoju metu labiausiai trūksta „Žalgiriui“. A. Skerla tikisi, kad per A lygos lyderių dvikovą mūsų žaidėjai pagaliau įmuš.

„Per rungtynes visada svarbu nepraleisti įvarčio. O kai yra galimybė įmušti, reikia įmušti. Mes progų susikuriame, bet jomis vis nepasinaudojame. Tai kol kas yra didžiausias mūsų minusas. Bet svarbu, kad tos progos yra, anksčiau ar vėliau mes jomis pasinaudosime“, - teigė vilnietis.

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...