"Atlanto" savininkas: apie išlikimą, naują trenerį ir V.Lekevičių

Antradienį nuo ryto iki išnaktų posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas nusprendė, kad 2019 metų elitinėje šalies A lygoje dalyvaus 8 komandos, rašo sportas.info
 
Sportiniu principu teisę žaisti A lygoje turėjo Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Žalgiris“, Vilniaus „Riteriai“ (buvę „Trakai“), Kauno „Stumbras“, „Kauno Žalgiris“, Klaipėdos „Atlantas“, „Panevėžys“ ir „Palanga“.
 
Tačiau dviem pajūrio komandoms nei LFF Licencijavimo komitetas, nei LFF Apeliacinis komitetas nesuteikė A lygos licencijos.  „Palangai“ buvo suteikta pirmosios lygos licencija, „Atlantui“ – jokios.
 
Ilgus metus vadovavus Vaciui Lekevičiui, pernai Klaipėdos klubas susidūrė su labai rimtomis finansinėmis problemomis, įsiskolino futbolininkams, paslaugas „Atlantui“ teikusioms organizacijoms.
 
Pasibaigus sezonui apie „Atlantą“ ilgokai nebuvo nieko girdėti, jo vadovas atostogavo užsienyje, nors dauguma šalies klubų tuo  metu pradėjo pasiruošimą pirmenybėms.
 
Kai jau atrodė, kad „Atlantas“ tyliai nugrims į užmarštį, vasario pradžioje atskriejo žinia, kad buvusiam „Sūduvos“ futbolininkui, teisininkui Vidui Adomaičiui pavyko perimti Klaipėdos klubą iš V. Lekevičiaus. 
 
Nors klubo skolų šleifas tebesitęsia ir net neaišku, koks jis yra dabar, nes auditas dar nepabaigtas, LFF VK sprendimas sukėlė „Atlanto“ gerbėjų džiaugsmą. Džiaugiasi tuo ir naujasis klubo vadovas, nors LFF VK sprendimas jam numatė 10 artimiausių labai intensyvaus darbo parų, nes A lyga startuoja kovo pradžioje.
 
A lygoje išlikote. Bet nieko negirdėti apie „Atlanto“ komandą. Ar tokia egzistuoja šiuo metu?, - paklausėme V.Adomaičio.
Komanda yra. Nuo šeštadienio ji treniruojasi.
 
Ar joje patyrę žaidėjai? Ar naujokai iš futbolo mokyklos?
Komplektacija dar vyksta. Yra ir senų žaidėjų, yra antrojoje komandoje rungtyniavusių futbolininkų. Vakar sužinojome mums palankų LFF Vykdomojo komiteto sprendimą, tad dabar prasidės selekcijos darbai.
 
Laiko iki čempionato liko labai nedaug, jis prasidės pirmą kovo savaitgalį.
Būtent. Jau nepridėsi laiko, jo galima nebent atimti.Tikėkimės, per šį itin trumpą laikotarpį nuveiksime didelį darbą ir turėsime konkurencingą komandą.

Treneris Viktoras Dobrecovas su komanda dirbti pradėjo jau po LFF VK sprendimo?
Ne. Nuo pradžios – nuo šeštadienio. Kadangi iki vakar vakaro mes nežinojome ar žaisime A lygoje, informacijos apie mus žiniasklaidoje ir nebuvo daug. O mes jau turime ne tik vyriausiąjį trenerį, bet ir jo asistentą – ilgametį „Atlanto“ žaidėją Donatą Naviką. Šie žmonės padarė pradžią ir su jais mes šiemet ketiname dirbti.
 
Ar kaip nors sprendžiamos finansinės klubo bėdos?
Taip, viskas juda į priekį ir niekas nestovi vietoje. Skolos yra rekstruktūrizuojamos, su nemaža dalimi kreditorių pavyko susitarti. Tikrai nėra taip, kad finansiniais klausimais nebūtų dirbama.  Priešingai – mes per tą laiką, kai ėmėme valdyti klubą, pajudėjome šia linkme labai stipriai. 
 
Skolos skolomis, bet reikia sukaupti ir tam tikrą klubo biudžetą. Algas žaidėjams, pirmenybių mokesčius jūs mokėsite iš savo kišenės? Ar „Atlantas“ turi rėmėjų?

Šiai dienai yra juridinių asmenų grupė, kuri teikia paramą ir kurie žada teikti paramą. Tam tikras sezono biudžetas yra numatytas. Tikėkimės, kad jis dar ir didės, atsižvelgiant į galimą miesto pagalbą ateityje. Taip pat yra galimybė gauti papildomų lėšų už žaidėjus, kurie pereis į kitus klubus. Visais būdais bandome stabilizuoti finansinę padėtį.
 
Ko tikėtis iš „Atlanto“ šiemet A lygoje. Keliate užduotis komandai?
Pirmą minimalų tikslą mes jau pasiekėme – gavome teisę dalyvauti A lygoje. Kitas minimalus tikslas – joje išlikti. Ir suprantama – sumažinti ar net likviduoti skolų kuprą.  Aišku, kad ji yra, bet dar nėra aiškus tikslus jos dydis – mūsų auditas šiuo metu eina į pabaigą. Po jo matysime tikrąjį vaizdą.
 
Užkulisiuose sklandė toks gandas, jog jeigu vakar LFF Vykdomasis komitetas nebūtų „Atlantui“ pritaikęs išimties, klubas būtų grįžęs Vaciui Lekevičiui. Pakomentuosite jį?
Pasakysiu, kad gandų esu girdėjęs visokių. Jau tiek jų esu prisiklausęs.  Kad už manęs vienas stovi ar kitas. Bet kalbant apie šį gandą, aš jo negalėčiau nei patvirtinti, nei paneigti. Kadangi tarp manęs ir V. Lekevičiaus yra tam tikras susitarimas, jis turi tam tikras sąlygas, kurių aš negaliu komentuoti, jos mūsų sutartyje įvardytos konfidencialiomis. Šiai dienai mes turime situaciją, kad esame A lygoje, kad yra pasikeitę klubo savininkai. O artimiausiu metu paspausime rankas ir atsisveikinsime su Vaciu. Yra priimtas sprendimas dėl Vacio atleidimo iš klubo vadovo pareigų, kuris jas šiuo metu juridiškai dar vis užima.

I.Butautas, sportas.info