„Atlantui“ įveikti „Bangą“ pakako dešimties žaidėjų

Pirmajame kėlinyje netekęs raudoną kortelę už paskutinės vilties pražangą gavusio Kazimiero Gnedojaus, Klaipėdos „Atlantas“ po pertraukos įmušė du įvarčius ir iškovojo svarbią pergalę Gargžduose, rezultatu 2:1 (0:1) įveikdamas vietos „Bangą“ ir išsaugodamas viltis iškovoti „SMScredit.lt A lygos“ čempionato medalius. Ketvirtoje vietoje esančius klaipėdiečius iki trečiąją vietą užimančios Pakruojo „Kruojos“ skiria šeši taškai.

Nykiame pirmajame kėlinyje abiejų ekipų vartininkai darbo gausa pasigirti negalėjo. Į savo vartų pusę atsitraukusi „Banga“ atidavė iniciatyvą svečiams, kuriems Gargždų komandos gynybos bastionų pramušti nesisekė.

Pavojingiausią ataką klaipėdiečiai sukūrė 6-ąją dvikovos minutę, kai Ignas Driomovas į kampinį nukreipė stiprų Ovidijaus Verbicko smūgį iš aštraus kampo, Rokui Krušnauskui perėmus kamuolį iš neatsargiai sužaidusio gynėjo ir tiksliu perdavimu vieną prieš vartus išvedus komandos draugą.

Evaldo Razulio ir Mariaus Papšio trūkumas labiausiai buvo matomas standartinių situacijų metu, kai net aštuonis kampinius prie aikštės šeimininkų vartų kėlusi uostamiesčio komanda jokio pavojaus prie „Bangos“ vartų nesukūrė. Pagrindinį dėmesį gynybai skyrusi Gargždų ekipa svečių aikštės pusėje apsilankydavo retai, o bandymai surengti greitas atakas baigdavosi kiek pavėluotais perdavimais arba nuošalėmis, todėl Mindaugui Malinauskui tik kartą teko gelbėti komandą, sugaunat stiprų Sergijaus Ševčiuko smūgį iš labai aštraus kampo.

Jokios grėsmės nejautusi, todėl pernelyg atsipalaidavusi „Atlanto“ gynyba prieš pat pertrauką neleistinai suklydo, kai K.Gnedojus vaikiškai prarado kamuolį baudos aikštelėje ir nugriovė jį perėmusį Arturą Siryką. Teisėjui beliko skirti 11 m. baudinį ir pašalinti klaipėdietį iš aikštės. Baudinį uždirbęs A.Sirykas jį ir realizavo.

Vieno žaidėjo netektis pažadino klaipėdiečius. Sugrįžę į aikštę svečiai antrąjį kėlinį pradėjo labai aktyviai ir jau pirmosios atakos metu išlygino rezultatą, Markui Benetai pasiuntus kamuolį į tolimą vartų kampą.

Sėkmės įkvėptas „Atlantas“ nesustojo. Puikios progos išvesti savo komandą į priekį neišnaudojo Donatas Kazlauskas, smūgiu vienu lietimu nepataikęs į vartus po perdavimo iš dešinės. Vėliau pavojingai iš toli smūgiavo po keitimo aikštėje pasirodęs Lukas Baranauskas.

65-ąją minutę „Banga“ atsilygino varžovams už pirmojo kėlinio dovaną. M.Beneta perėmė kamuolį iš savo aikštės pusėje labai neatsakingai sužaidusių aikštės šeimininkų ir idealiu perdavimu padarė viską, kad L.Baranauskui beliktų iš kelių metrų pataikyti į tuščią vartų kampą. Puolėjas savo šanso nepraleido ir išvedė komandą į priekį.

Po kelių minučių tik I.Driomovas išgelbėjo „Bangą“ po labai pavojingo D.Kazlausko smūgio. Vartininkas pademonstravo gerą reakciją ir puikiu šuoliu nukreipė pažeme skriejusį kamuolį į kampinį.

Kėlinio viduryje pavojingą išpuolį sukūrė gargždiškiai. Eivinas Zagurskas labai tiksliu perdavimu „perpjovė“ svečių gynybos liniją, dešiniu kraštu išvesdamas Klaudijų Upstą. Šis atidavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam A.Sirykui, bet legionierius įsigudrino nepataikyti į vartus, neišnaudodamas labai geros galimybės išlyginti rezultatą.

Po šios aikštės šeimininkų progos „Atlantas“ neberizikavo ir ėmė kur kas daugiau dėmesio skirti savo vartų saugumui. „Banga“ pabandė užgulti uostamiesčio komandos vartus, tačiau tik efektingas Andriaus Bartkaus bandymas smūgiuoti „žirklėmis“ susilaukė žiūrovų plojimų.

Vienintelę realią progą Gargždų ekipa sukūrė 83-ąją minutę. Po E.Zagursko aukšto perdavimo galva kamuolį link vartų nukreipė A.Butkus. Pirmasis prie jo suskubo ir vienas prieš vartininką atsidūrė S.Ševčiukas, bet vartininko pergudrauti nesugebėjo.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...